Dag 20

Californië

Zo, nu nog maar eens proberen, ik houd het een beetje kort vandaag. Eerst maar zien of het werkt.
Nog een paar kleine opmerkingen over een eerder verslag....
Hotel in Portland was Lucia.
De katachtige was een Cougar.
De berg op weg naar Prospect was Mount Hood.

De route van Prospect naar Brookings was erg mooi, door het Roque dal en later een klein stukje van het Redwood NP gezien, dat belooft nog wat voor de rit van morgen.
Prima hotel in Brookings, aan zee met uitzicht op zee. We besluiten de route wat aan te passen en twee dagen op ons volgend adres te blijven en de medewerker achter de balie regelt dit prima voor ons.
De volgende ochtend als we vertrekken is het erg mistig en dit blijft behoorlijk hangen, soms lastig en als er dan ook nog herten plots oversteken dan klopt je hart in je keel...
In het Redwoodpark aangekomen kijken we onze ogen weer uit, wat n prachtige bomen, zo ontzettend groot. Om stil van te worden. We zijn ook enkele malen uitgestapt om een korte wandeling te maken, ook bij de grootste boom van dit park.

In Eureka aangekomen blijkt dat we weer n prima hotel hebben en dat de Spa van het hotel ons wel wat lijkt. De volgende dag maken we daar ook lekker gebruik van als we onze balansdag inbouwen, heerlijk rustig doen waar we zin in hebben. Na de ontspannende spa een toer gemaakt naar Arcata, een verrassend stadje verder naar t noorden.
Er hangt daar een ontspannen , hippie achtige sfeer en de winkels zijn nogal divers spiritueel ingericht. Er is een joga en een boedistisch centrum, ook is er een universiteit, Humboldt State Universiteit.

Terug van dit uitstapje in het heerlijke zonnetje een wandeling gemaakt door het oude centrum van Eureka. Er zijn veel houten huizen in verschillende stijlen. Een leuk centrum met kleine winkels.
We hebben een paar keer gesproken met mensen die er wonen en het wordt duidelijk dat het dit jaar een uitzonderlijke zomer is, erg warm. Meestal is het een gematigd klimaat in de zomer.
S avonds uit eten geweest en we zijn blij met ons dagje tussendoor....

Dan naar Healdsburg, via Napa valley, het Toscane van Californië ...
Het eerste del van deze vallei is mooi, maar van de rest kunnen wij dat niet zo zeggen.
Healdsburg zelf is een charmant stadje met veel leuke winkels en horeca, we hebben ons daar prima vermaakt.

Omdat San Francisco niet ver is zijn we om half elf al bij ons hotel in het centrum, wat een aankomst over de Golden Gate brug......fantastisch...
We kunnen de auto parkeren in de garage van het hotel en als we later in de middag inchecken hebben we al heel wat van de stad gezien.
Wie de kans krijgt moet deze stad zeker een keer bezoeken, de leukste en mooiste stad tot nu toe op deze reis. Wat n sfeer en wat n kleurrijke mensen.
S avonds nog een keer terug gegaan voor een hapje eten, tis toch vlakbij het centrum, prima te doen.

Omdat het nogal warm was, ook op onze kamer zijn we op het terras bij de vijver gaan zitten op onze verdieping. Dit was gezellig, wat muziek en wijn en een babbel gemaakt met andere gasten.
O, ja. Dit hotel heeft een fantastisch zwembad.....
Zeldzaam in deze stad, dus we boffen maar weer.

De volgende dag een hop on hop of tour gedaan en veeeel van de stad gezien. Een wandeling over de Golden Gate en met de bus weer terug. FANTASTISCH....dit is toch wel bijzonder, er stond een harde wind, erg harde wind maar de temperatuur was weer toppie. Eind twintig graden.

Misschien vanavond naar het Yerbapark om het monument van Martin Luther King te bezoeken, dat moet door de verlichting sprookjesachtig mooi zijn.

Geen fotos deze keer, dat was gister al en ik had vandaag m'n IPad niet bij me zodat daar ook geen nieuwe op staan.

In de loop van volgende week horen jullie weer.

Morgen gaan we naar Yosemetypark......