Dag 9

Natuurschoon

Hallo daar zijn we weer. Ik zal proberen wat minder taalfouten te maken, je ziet na enkele regels de tekst niet meer....zal ook wat langzamer tikken.
Ik had jullie verteld dat we de berentocht gemaakt hadden met als resultaat een beer die opzoek was naar voedsel. Dat was een leuke en sfeervolle gebeurtenis.
De dag erop zijn we de Pacific opgevaren voor t spotten van walvissen met een Vezzel. Ongeveer twintig mensen waren er op de boot, bemanning en een stuurman.
Na een uur gevaren te hebben werden we gewaarschuwd dat er een walvis rondzwom in de buurt. En ja na nog ongeveer een kwartier zagen we n douche vanuit t water verschijnen, een teken dat het een walvis was. Even later laat hij of zij een gedeelte van zijn of haar rug zien en dat geeft toch wel een kik moet ik zeggen. Dit gedurende zo een keer of tien en daarna vond de walvis het genoeg en liet zich niet meer zien. We moesten ook terug volgens de stuurman het weer ging veranderen. Dat was ook te merken aan de wind die behoorlijk aantrok.
Op de roerige terug weg, vanwege de schommelingen van de boot, zijn er wat mensen ziek beneden gaan zitten, ik heb genoten van rit en ben aan dek blijven zitten. We kwamen ook nog langs n eilandje met zeeleeuwen die lagen te zonnen of in t water sprongen en ook zeehonden gezien een eindje verderop. Twee zeearendnesten gezien in hele hoge bomen op n eilandje in zee. Al met al een PRACHTIGE ervaring en we zullen Tofino en zijn omgeving aan onze favoriete vakantie bestemmingen toevoegen, alhoewel we denk ik hier niet zo snel terug keren.
Via Victoria waar we een overnachting hadden en gezellig hebben gegeten bij eetcafe Local aan Bastionsquare. Zo gezellig....en heerlijke verse tonijn op en Wim een hamburger van echt vlees.
Met de Ferry de volgende ochtend naar Port Angeles in de USA. Maar goed dat we gereserveerd hadden...is echt nodig...
Prima overtocht met als kadootje een orca of zwarte vinvis halverwege...
Nu zijn we alweer n dagje in Quinault aan t meer en gisteren dachten we nog waarom zitten we eigenlijk hier...wat is hier te doen... Nou dat weten we nu, n overweldigende natuur. Vanochtend 8 km gewandeld in het regenwoud van Olympic National Parc in de buurt van Quinault. Onvoorstelbaar mooi en indrukwekkend.
In de middag naar zee gereden en bij Queets het strand opgegaan. Er lag daar ontzettend veel drijfhout van Cedars die langs de kustlijn staan en omkiepen om een of andere reden. Deze liggen mooi te vergrijzen in allerlei tinten. Wat je ook veel ziet is dat men van platte stenen een klein bouwwerken maakt en deze staan er totdat ze worden overspoeld tot de golven ze mee neemt, heeft ook wel n spirituele gedachte vonden we.
Nu even bijkomen in t hotel en van het uitzicht op t meer genieten, vanavond in een zalmrestaurant een zalmpje eten en morgen door naar Mount Rainier net onder Seattle. Daarna echt naar t zuiden naar Portland.
Jullie horen dan weer van ons.
De foto's zijn van de walvistocht aan t begin, door omstandigheden niet meer kunnen maken die ik nu kan gebruiken. Maar Google maar wat dan kom je veel foto's tegen die op de onze lijken.http://www.doetscommunity.nl/site/#afbeeldingen