Dag 26

Op weg naar Los Angeles

Na een goede nachtrust in ons leuke hotel zijn we vertrokken om naar Yosemitepark te gaan. De weg is veelal snelweg dus dat schiet goed op. We rijden iets anders dan de voorgestelde route, deze gaat wat sneller en is vooral het laatste stuk erg mooi.
De temperatuur is erg hoog en dat gebeurd hier niet zo vaak, het is ongeveer 35 C.
Omdat het een nationale dag voor landschapsparken is, is de toegang gratis en wordt een kleine bijdrage op prijs gesteld. Meevallertje...
Vanwege het mooie weer, weekend en de gratis toegang is het erg druk in het park.
Valt niet mee om een P plek te vinden dus we besluiten om een tour te maken. De highlights van het park in de Zuidoost ingang staan al op de foto en wat komt is meegenomen.
Omdat een middag te kort is voor zo een groot park, genieten we maar gewoon wat op ons pad komt, we blijven in de zuid-oost hoek van het park. El Captain en de Dome hebben we gezien, plus nog veel meermooie uitzichten en rotsen.
De watervallen staan zo goed als droog, dat is wel jammer. Zo wie zo in deze tijd staat er niet veel water maar nu met de droogte is het echt erg droog. We hebben niets gezien van de branden die toch ook hier gewoed hebben. Ons hotel net buiten het park, lekker zwembad er bij en we hebben een joekel van een kamer met balkon, keukentje en openhaard die we maar niet aangemaakt hebben gezien de temperatuur.

De volgende dag op weg naar Monterey. Gedeeltelijk de weg van gisteren omdat we een andere route hadden, maar dat deerde ons niet , het was prachtig.
Wel viel ons op dat in dit in onze ogen droge gebied nog zoveel landbouw is. Amandelen, katoen, appels, tomaten, we hebben van alles voorbij zien komen.
Later wordt ons duidelijk waar het water vandaan komt als we de San Louis Reservoir zien en we n bezoek brengen aan het infocentrum.
Een aardige ambtenaar legt ons van alles uit en het blijkt dat het reservoir vooral gebruikt wordt als waterbassin.
Als hij vraagt waar we vandaan komen en hij hoort dat dat Nederland is krijgen we een heel verhaal te horen dat hij er dit jaar nog geweest is met zijn vrouw, in Maastricht, om een concert bij te wonen van André Rieu, zijn vrouw is een erg grote fan. Zo zijnde al snel n uurtje daar en gaan dan toch maar weer op weg.
Via Carmel aan de kust gaan we naar Monterey, later blijkt dat we Monterey een veel leuker plaatsje vinden van Carmel.
Prima hotel weer en we gaan n wandeling maken langs het water. Omdat het ook hier nog zo'n mooi weer is is het druk en gezellig en we besluiten in het centrum ook een hapje te eten.
De volgende rit is naar Pismo beach, via de 17 Miles drive, een mooie rote maar had achteraf niet perse gehoeven, de Big Sur op met n lengte van ongeveer 69 Miles. Indrukwekkende weg met prachtige vergezichten maar na 30 mijlen bochten en afgronden was het voor ons ook wel mooi geweest, het begint dan toch wel op elkaar te lijken.
Maar aan alles komt n eind dus ook aan deze weg, het laatste stuk is ook mooi alleen fijner te rijden na al die bochten.
We hadden ook de pech dat er een grote fietstocht was uitgezet en er ontzettend veel fietsers ook op de weg reden......
Pismo Beach is n beetje een verlopen badplaats en het enige leuke hier was ons hotel dat erg goed was met vriendelijk personeel.
Ook de pier was die middag een belevenis, er waren veel mensen aan het vissen en er werden vele kleine vissen gevangen...tot op een gegeven moment een jonge man druk begon te bewegen en zijn vriend hem hielp met een groot schepnet, dit duurde zo'n tien minuten en toen kwam er een behoorlijk grote rog naar boven. Omdat hij niet voor de fun vistte werd de rog al snel uit z'n lijden verlost. Tja, zo gaat dat.

Gisteren zijn we begonnen aan het laatse grote deel van onze reis...Los Angeles. Weer via een prachtige route. De 101 en we verlaten deze weg bij de Mailbu Canyon. In Malibu centrum een bakje koffie genomen en wat rond gekeken, leuk plaatsje/centrum.
Toen naar de beach waar de huisen zowat op het strand staan, wel bijzonder om zo te kunnen wonen, er staan erg mooie en grote huizen en groot wil niet alles zeggen.
Daarna richting het hotel, Sportsmen Lodge hotel.....Wat n prachtig hotel, de mooiste tot nu toe, erg vriendelijk personeel, zeer service gericht hebben we gemerkt.
In de middag een hop on hop of toer gedaan en dit ging net, gezien de temperatuur hier, ruim boven de dertig graden maar het was al wat later in de middag.
LA is niet te vergelijken met San Francisco het heeft een heel andere beleving...
De volgende dag komen we er achter dat we de wijkende niet zo bekend zijn dan de bijvoorbeeld Beverly Hills veel leuker vinden, en daarvan is Pasadena wat meer uit het centrum.
De laatste middag nog even van het prachtige zwembad genieten, vanavond hier een hapje eten en relaxen in de binnen tuin die er fantastisch uitziet moet je maar van me aannemen. Trouwens het hele hotel is met smaak ingericht en als dat dan ook nog onze smaak is is dat mooi meegenomen.
Nou, luitjes, we vonden het erg leuk om dit blog te schrijven en dat jullie met ons mee konden lezen. Lang niet alles is verteld dat komt nog wel.....

Ook de fotos die erbij zitten, hoe dit kan weet ik niet maar deze zijn niet van ons!!!

Soms werkt het systeem van Doets niet naar behoren!!!