Dag 14

Oregon

Hoi, daar zijn we weer. We schrijven nu vanuit het zuiden van Oregon in de buurt van Crater Lake, wonderschoon....
Niet het hotel waar we nu verblijven in Prospect, n gehuchtje vlakbij het park. Wordt een historisch hotel genoemd.....tis maar wat je er van maakt, wij zijn in ieder geval blij dat we morgenochtend kunnen vertrekken. Hebben we op deze reis nog niet eerder gehad...
Wat we gezien hebben vanaf dat we met de boot vanuit Victoria zijn vertrokken is adembenemend en zeer verschillend geweest.
Te beginnen met Lake Quinault en het regenwoud waar het aan grenst. Het meer is gewoon n groot meer maar het woud is van indrukwekkende schoonheid. We stonden soms echt met open mond van verwondering te kijken en niet alles is in foto's te vangen. In het park zijn verschillende trail die je kunt lopen en verdwalen is bijna niet mogelijk. Het is en blijft natuur en er lopen ook verschillende grote viervoeters rond die bijna nooit gezien worden, maar je zult er maar een tegen komen, bijvoorbeeld een Cuiga, zo' n grote katachtige...maakt t toch wel spannend.
In de middag nog naar zee gereden, Oueets, en daar op het strand genoten van de grote golven en alles wat daar aanspoelt. Het is daar op veel plaatsen de gewoonte om van platte keitjes een soort spiritueel bouwwerk te maken, heb ik dus ook gedaan.
Na een heerlijke zalm gegeten te hebben in het zalmrestaurant in de buurt zijn we de volgende ochtend vertrokken naar Mount Rainier NP. We hebben daar prima overnacht en genoten van de speurtocht naar de berg. Hij of zij bleef lang in de mist hangen maar tijdens een wandeling toen de zon doorbrak was het daar plots...een joekel van een berg met n stompe punt, in een kwartier tijd zag je een heel groot deel van de berg wat toch wel bijzonder was kregen we te horen. De berg laat zich niet vaak zien. Klein wondertje dus.
Na een goede nachtrust en goed bedoeld ontbijt van het hotel...onze voorkeur gaat toch uit naar de zelf gesmeerde boterham inplaats van vette hap...verder gegaan naar Portland, een erg leuke en gezellige stad.
We hebben een overnachting in hotel Max...wonderschoon...smaakvol ingericht, erg vriendelijk personeel en op een juiste plek liggend in de stad. Het oog wil soms ook wat toch...
Beetje jammer merkte we later dat de airco het niet helemaal goed deed maar we hadden ook geen zin om daarvoor drie uur s nachts het bed uit te komen, we hebben het dus een beetje warm gehad. Verder niets dan lof...
Na Portland zijn we via de noordkant van de Columbia rivier naar The Dalles gereden. We wisten niet goed wat we moesten verwachten hiervan maar landschappelijk gezien was het erg mooi. Van weelderig groen naar een bijna prairie -achtige omgeving, de schijdslijn komt door de Cascades en de mount Rainier oa.
Hier een tochtje gemaakt door enkele stadjes waaronder Hood River, schattig klein stadje of groter dorp zouden we in Nederland zeggen.
De dam bezocht die vlak bij ons hotel lag en het gebouw gevonden waar Google zijn datacenter heeft.
Gisteren, vrijdag op weg gegaan naar Prospect, Crater Lake, een zeer bijzondere route door een afwisselend landschap. Inderdaad droog prairie-achting met hoge berg ruggen die erg dominant zijn. Bijna alleen maar korenvelden en af en toe een boerderij. Later enkele stadjes maar wat vooral opvalt is dat er bijna de hele weg met je mee gaat de grote toppen van Mount Hood en de Sisters. Toch wel apart om te zien, dor landschap en dan zo' n heldere met sneeuw bedekte berg.
Hotel is al beschreven en zojuist zijn we terug gekomen van een rit naar het vulkanische meer. Nou, zo blauw heb ik nog nooit een meer of zee gezien, prachtige kleur, erg helder en indrukwekkend.
Je moet vanaf de rand van weg of parkeerplaats naar beneden kijken en omdat ik last heb van hoogte vrees moest ik me soms er toe zetten om goed te kijken. Maar mijn moeite werd beloond met een prachtig uitzicht.
Morgenochtend vertrekken we richting de kust en gaan maandag verder naar Californië.
Onze reisorganisator houdt de berichtgeving van de bosbranden in de gate en we worden indien nodig gewaarschuwd en eventueel een aanpassing in het reischema.
Dus tot over enkele dagen.