Dag 6

Vancouver Island/ Tofino

Zo, nu maar eens beginnen met t opschrijven van onze reiservaringen tot en met 11 september.
De vliegreis met United Airlines verliep prima, zeker de Atlantische oversteek. Na een overstap in Washinton, weer een vol vliegtuig kwamen we een beetje gaar aan in Seattle. We zijn ongeveer 22 uur in touw geweest en dat merken we een beetje.
De huurauto is snel opgehaald , dit is te danken aan de snel afwerking van alle benodigde zaken op een vliegveld. Personeel was erg vriendelijk en behulpzaam. Dit is in Amerika wel eens anders geweest.
Op naar hotel Max in Seattle, deze snel gevonden en nadat we de koffers op onze kamer hadden gezet , hebben we n glaasje gedronken in t gezellige café wat bij t hotel hoorde.
Volgende ochtend koffie gratis in de lobby van t hotel en daarna nog een met een hapje erbij bij Starbucks aan de overkant. Nu in alle vroegte de stad gaan verkennen, de toeristische trekpleisters zoals de Pike Market, reuzenrat aan de haven en de Spaceneedle. De laatste was erg leuk en bovenin een mooi overzicht over de stad. De volgende dag naar Vancouver. Onderweg nog wat boodschappen gedaan want om voor alles de horeca te moeten gebruiken maakt t erg duur. Koelboxje gekocht en onze eigen spullen nu bij de hand. Ries verloopt vlot en tegen de middag rijden we via de Granvillebridge Vancouver binnen . Dit gaf bij ons toch wel een schok- effect, hele hoge flats bijna geheel van glasin een keer opdoemend, de weg van het hotel Chatteau Granville blijkt een straat te zijn die nodig aan een opknapbeurt toe is op vele plekken. Er liggen en lopen veel zwervers en een pooier zet z'n werkneemster op niet zo vriendelijke wijze aan t werk.
Het hotel zelf is uitmuntend, we hebben en zit- slaapkamer met queensbedden. Ontbijt prima en ook t overzetten naar een ander iets minder vet en zwaar ontbijt de volgende dag is geen probleem. Aan de achterkant grenst t hotel aan de wijk Yaletown, erg gezellig en charmant wijkje met veel erg leuke horecagelegheden.
De tweede dag hier gebruik gemaakt van de hop on hop of bus en de highlights van de stad gezien. Stanley park, Gastown en Granville island boeide ons het meest.
Toch nog wat last hebbend van een jetlag stonden we de volgende dag vroeg op om na t ontbijt te vertrekken naar Vancouver Island, Tofino.
De weg naar de Ferry was snel gevonden en we hadden geluk...konden gelijk aan boord, overtocht verliep prima.
De route naar Tofino was indrukwekkend, prachtig landschap het plaatsje zelf oogt erg vriendelijk en relaxed. Beetje hippie-surfstyle.
Het Tin Wis hotel is op een prachtige locatie, onze kamer met terras ligt vlak aan de Pacific. De zon schijnt volop, het plaatje ideaal....
Wat rond gekeken en gegeten in het dorp.
Op tijd naar bed want vandaag 11 september gaan we in alle vroegte proberen beren te spotten in een van de vele fjorden die hier zijn.
De tocht van vandaag was weergaloos mooi, beetje mistig en dat maakte het wat mysterieus. Helaas maar een beer kunnen vinden, maar dat leverde wel mooie plaatjes op. En het blijft altijd mooier om zien hun eigen habitat te zien dan in een dierentuin. Op de weg terg lag er op de steiger in de haven een zeeleeuw te luieren in de zon en op een visje te wachten.
Morgen nog een keer t water op voor het spotten van walvis(sen).
Daarna naar Victoria en de dag erna via de Ferry weer naar de states. Als we daar zijn vertel we meer