Dag 16

Reisdag 16 (17 juni)

Vandaag gaan we vanuit Yellowstone NP naar het Grand Teton NP wat net onder Yellowstone ligt. Op weg daar naar toe rijden we eerst nog naar de geisers die we gisteren vanwege de regen hebben overgeslagen, nu is het wel deels bewolkt maar het blauw en de zonnestralen komen er steeds meer doorheen, waardoor de kleuren waarschijnlijk beter uitkomen.

Tijdens rit kruisen we een aantal keren de Continental Divide, dit is de scheiding waarbij het water uit de bergen en rivieren of naar de Atlantische- of de Grote Oceaan stroomt.

In Grand Teton zijn net als in Yellowstone geisers, echter dit zijn er veel minder en zijn vaker modder geisers, met hun eigen schoonheid. Verder hebben we hier mooie vergezichten op de bergen langs het Jackson Lake gezien.
Oscar wilde persé de wereld beroemde schuren aan de Mormon Row vastleggen op de gevoelige plaat met op de achtergrond besneeuwde toppen van de Grand Teton.

Daarna op naar het hotel, echter op het punt waar de navigatie aangaf dat het hotel moest zijn waren er alleen maar bomen en bergen, een shelter maken voor de nacht leek ons geen optie, toen we enkele kilometer verder gereden waren stond daar plots in de middel of no-ware een hotel met restaurant en cabins.