Dag 18

Reisdag 18 (19 juni)

Vandaag de laatste lange rit gereden van Park City (Utah) naar Grand Junction (Colorado) met een tussenstop in Arches NP (Utah).
De temperatuur zal vandaag nog verder oplopen is de verwachting we beginnen met 64 Fahrenheit 19 C.
Onderweg de eerste personentrein gezien die waarschijnlijk in Salt Lake City is vertrokken. Tijdens deze lange rit verandert het landschap van nog enigszins groen naar dor en droog en weer naar groen.
Opeens zien we in de verte zwarte rook boven een heuvel, na een kleine 20 minuten krijgen we eindelijk zicht op waar de rook vandaan komt, een zeer zwaar ongeluk waarbij meerdere auto's waarvan 1 met waarschijnlijk een caravan in de berm liggen te branden, brr... dit zag er zeer heftig uit.

Eindelijk kwamen rond 3 uur bij Arches NP aan, de thermometer in de auto gaf inmiddels 97 F (37 C)aan, dit was nog niet het einde in het park liep deze verder op tot 102 F (39 C). Het was helaas veel te heet en nagenoeg geen schaduw, om de lange wandeling naar alle natuurlijke bogen (Arches), daarom hebben we er maar een paar gezien.

Hierna hadden we nog een ritje van een kleine 200km voor de boeg naar Grand Junction, wat grotendeels snelweg was. Bij aankomst in het hotel waren we allebei gaar.........