Dag 8

Reisdag 8 (9 juni)

Vandaag gaat de route van Banff naar Waterton Lakes National Park (NP), na een heerlijk ontbijt nog even door Banff gereden richting de Bow Valley waterval, wat een natuurgeweld na een regenachtige avond en nacht.
Terug naar Banff downtown, om nog even een bus bear-spray en een belletje te halen, er zijn momenteel meer beren dan normaal rond deze tijd, dit komt door de lange winter en het feit dat er in de hoger gelegen gedeelten van de bergen nog te veel sneeuw ligt, waardoor de beren meer naar de valleien trekken. Safety First!

Vervolgens konden we ons verheugen op een lange rit met diverse verrassingen onderweg naar Waterton Lakes NP. We hadden gekozen voor de alternatieve routes, om zoveel mogelijk van de natuur te zien en niet constant snelweg te hoeven rijden. Helaas verliep de route via Highway 40 anders dan gepland, halverwege stond er een bord dat het laatste deel van de weg tot 15 juni afgesloten was………, dus keren en 25km terug. Toen toch maar een stuk via de snelweg gereden om uiteindelijk op de juiste weg zuidwaarts te komen, om bij de geplande stop op de route te kunnen komen, het museum Head Smashed In at Buffalo Jump in de buurt van Fort Macleod, hier kwamen we net voor sluitingstijd aan, omdat het slecht aangegeven stond waar je heen moest, dus helaas geen museum.
Toen maar de navigatie ingesteld op de eind bestemming voor vandaag, die werd snel door TomTom berekend, alleen bleek het ruim 25km gravelroad te zijn en de brandstofmeter ging steeds verder omlaag.
Connie werd per km zenuwachtiger…….. vooral omdat we nergens een verkeersbord te bekennen was en niet wisten wanneer we tankstation tegen zouden komen, uiteindelijk kwamen we op een hoofdweg uit en hadden snel een tankstation gevonden, hier waaide je bijna uit je verschoning als je buiten de auto kwam.