Dag 1

Een lange reisdag

Ruim op tijd naar Schiphol want je weet het maar nooit ... Maar daar aangekomen konden we al meteen bij de balie van British Airways de koffers inchecken, gelukkig doorgelabeld naar Vancouver. Dan begint het wachten op de vlucht naar London Heathrow die precies op tijd vertrekt en ruim voor de schematijd in Londen aankomt. Dat betekende wel dat de plek op Terminal 3 niet vrij was en het toestel moest uitwijken naar Terminal 5. Daar ruim een half uur wachten op de bussen die ons naar Terminal 3 zouden brengen. Vervolgens weer op zoek naar een shuttle bus die ons terug naar Terminal 5 moest brengen want daarvandaan zou de Airbus 380 naar Vancouver vertrekken. Er was geen tijd meer om nog wat te drinken want het boarden was al begonnen toen we bij die terminal aankwamen. We hadden inmiddels één uur tijd ingeleverd.

Heel indrukwekkend die dubbeldekker, waar wij op het bovendek twee stoelen naast elkaar aan het raam hadden gereserveerd en niemand naast ons konden krijgen. De vlucht vertrok ook vrijwel op tijd en verliep heel rustig. Mooie uitzichten boven Groenland en het Noorden van Canada. Netjes op tijd geland in Vancouver waar het toen bijna zeven uur 's avonds was, oftewel bijna vier uur in de ochtend Nederlandse tijd.

Het passeren van Immigration ging vrij soepel, niet zo strak geregeld als in de V.S. Jammer genoeg kon één paspoort niet elektronisch verwerkt worden wat tot een kort oponthoud leidde. Daarna nog heel even wachten op de koffers en door naar het kantoor van Hertz. Ook hier werden de formaliteiten snel afgehandeld en konden wij onze KIA Forte meenemen. Die was nog vrijwel nieuw want er stond pas 570 km op de teller! Dat zou aan het einde van onze vakantie wel aardig hoger zijn.

Dan op weg naar het eerste hotel (BW Plus Chateau Granville), dat te bereiken was via een lange doorgaande weg . Via Google Streetview had ik al uitgezocht hoe we moesten rijden om in de parkeergarage te komen dus dat gaf geen problemen. Inchecken en naar de kamer op de twaalfde verdieping met een mooi uitzicht over de stad. Hoewel we zo ongeveer 24 uur in touw waren, zijn we toch nog heel even naar buiten gegaan om wat te drinken voordat we gingen slapen.