Dag 20

Een uitstapje naar Yoho National Park

Voor deze dag hadden we een tochtje in het Yoho National Park gepland. Eerst op weg naar de Takakkaw watervallen. Vlak bij de parkeerplaats heb je al een mooi uitzicht op deze imposante waterval (235 meter hoog) maar als je de moeite neemt om het pad een stukje af te lopen dan krijg je een onbelemmerd beeld van het water dat zich over de rand naar beneden stort en via de rivier wordt afgevoerd.

Op de terugweg bleven we een tijdje staan kijken bij het punt waar je zicht hebt op de spiral tunnels in de rotsen waardoor de Canadian Pacific Railway een flink hoogteverschil kan overbruggen. Ons wachten werd beloond want na een kwartiertje verscheen er een trein die de tunnel inging n een tijdje later er weer hoger uitkwam. Toen moest het achterste deel van de trein zelfs de tunnel nog in rijden !

Vervolgens naar de natural bridge in de Kicking Horse rivier. Daar heeft het water zich een weg gebaand door de rotsen en op die manier een rotsbrug gevormd waaronder de rivier nu stroomt. Dit was al een stukje op weg naar ons laatste reisdoel van de dag: Emerald Lake. Hier waren de parkeerplaatsen overvol en stonden de auto's al zeker een kilometer langs de weg geparkeerd. Alleen als je heel veel geluk had dat er net iemand vertrok, kon je nog op redelijke afstand je auto kwijt. Wij hadden dat geluk helaas niet ... Maar het groen gekleurde meer was de wandeltocht beslist waard.

Weer terug bij de lodge zagen we verschillende groundhogs (grond eekhoorns) bezig met het verzamelen van voedsel voor de winter. Grappige en heel ijverige beestjes.