Dag 19

Helikoptervlucht over de Rockies en het laatste stuk van de Icefields Parkway

's Morgens bijtijds op weg naar de heliport die ruim 40 kilometer verder aan de Highway 11 ligt. Op zich is deze weg al heel erg de moeite waard om te rijden want je hebt er fantastische uitzichten op de besneeuwde bergtoppen. Door het vele fotograferen onderweg moesten we nog een beetje opschieten om op tijd te komen. Maar we waren er toch nog ruim op tijd. Twee Amerikanen hadden al ingecheckt en we kregen te horen dat er nog twee passagiers zouden komen. Op die twee is nog een half uur gewacht maar toen die niet verschenen was het tijd om naar de helikopter te gaan.

De loting om de front seats verloren wij helaas maar doordat er twee plekken leeg bleven, hadden we alle ruimte om foto's en video's te maken. Na een kwartiertje zette de piloot het toestel aan de grond op een open plek naast de rivier en daarvandaan was het nog een kwartiertje wandelen tot bij een watervalletje. Daar was gelegenheid om foto's te (laten) nemen en kregen we ook nog een glaasje bubbels aangeboden. Leuk maar wel een beetje onhandig zo op die gladde rotsen bij de waterval. Daarna was het tijd om terug te gaan en waren die Amerikanen zo vriendelijk om ons de voorste stoelen aan te bieden voor de terugvlucht. Dus toen een nog mooier uitzicht over de bergen en de meren! Na afloop ontvingen we in het kantoortje een certificaat.

Nu werd het tijd om terug te rijden naar The Crossing en net toen we weer de Icefields Parkway opdraaiden zagen we een kudde big horn schapen op een richel boven de weg staan. Daarna een prachtig uitzicht vanaf de brug over de Sasketchewan River. We zijn daarna nog op veel plaatsen langs de weg even gestopt om plaatjes te schieten zoals bij Bow Lake en de Crowfoot gletsjer. Aan het eind van de middag kwamen we vermoeid maar heel voldaan bij de Mountaineer Lodge in Lake Louise Village. We hadden toen geen puf meer om nog naar het meer te gaan.