Dag 3

Met de ferry naar Vancouver Island

Ook vandaag weer redelijk vroeg opgestaan. We moesten namelijk een uur voor de afvaart (11.00 uur) bij de ferry terminal in Tsawassen zijn, zo'n 35 km ten zuiden van Vancouver. Hoewel de route op de kaart eenvoudig leek, zijn we toch een afslag voorbij gereden en kwamen we op het luchthaventerrein terecht. Gelukkig kon een taxichauffeur ons de juiste weg wijzen maar doordat we vervolgens in een file (!) terechtkwamen werd het toch net na tien uur dat we op de terminal arriveerden. Dat bleek nog ruim op tijd te zijn om de geboekte overtocht naar Vancouver Island te kunnen maken.

We hoopten onderweg al orka's of walvissen te kunnen spotten maar veel meer dan de ferry vanuit de andere richting zagen we toch niet. Na ongeveer tweeënhalf uur arriveerden we in de haven van Schwartz Bay, ruim 40 km ten Noorden van Victoria, de grootste stad van het eiland en de hoofdstad van British Columbia.

Omdat we enthousiaste verhalen hadden gehoord over The Butchart Gardens, hadden we besloten om daar eerst naartoe te gaan op weg naar het hotel. Dat was beslist een goede keus want voor tuin- en plantenliefhebbers is dit een eldorado. Prachtig aangelegde tuinen in verschillende stijlen. En ook hier weer vrijwel alles in bloei!

Na ruim twee uur vervolgden we de route richting Victoria waar we even voor de stad het Accent Inn hotel vonden. Een eenvoudig maar schoon motel inclusief een continental breakfast! Even uitrusten en dan naar de haven van Victoria om uit te zoeken waar we ons de volgende ochtend moesten melden voor de Orka Whale Watch. Daar ook in een prima visrestaurant met uitzicht op de haven gegeten en vervolgens weer terug naar het hotel. Nog geen tien minuten rijden.