Dag 17

Met de Jasper Skytram de berg op

Het was maar een klein eindje rijden naar het grondstation van de Jasper Sky Tram maar het was miezerig en mistig weer, dus eigenlijk niet echt geschikt om een tochtje de berg op te maken. Onderweg liepen er nog wel twee herten langs de weg te grazen. Dus het eerste wildlife hadden we al snel te pakken.

Vanaf 1200 meter gingen we ruim duizend meter hoger de berg op waar vandaan je normaal gesproken een prachtig uitzicht over Jasper en de wijde omgeving zou hebben. Boven was het maar drie graden boven nul en we stonden in de vers gevallen sneeuw. De dag ervoor was het hier zelfs nog onder nul geweest! We zijn dus na een bakje koffie snel weer naar beneden gegaan waar het in elk geval iets aangenamer was.

Omdat we tijd over hadden, zijn we de Icefields Parkway al een stukje op gereden. Al vrij snel stonden er auto's langs de kant en bleek er een zwarte beer in het bos te lopen. Niet heel erg duidelijk te zien en jammer genoeg verdween die al weer snel verder het bos in. Daarna nog doorgereden tot aan de Athabasca Falls, een waterval die een prachtige canyon in de rotsen had uitgeslepen. Toen terug naar Jasper waar we weer met stromende regen aankwamen. Hopelijk zouden de voorspellingen uitkomen die voor de komende dagen beter weer aangaven.