Dag 9

Naar Knight Inlet voor de Grizzly Bear Tour

Om 7.00 uur vertrokken we met tien passagiers vanuit de haven voor een tocht naar de Knight Inlet die zo'n negen uur zou gaan duren. Daar zouden we de grootste kans hebben om grizzly's te spotten en mogelijk onderweg ook nog walvissen. Het was bewolkt en er zou misschien regen komen dus daarom had iedereen alvast regenkleding te leen gekregen van Tide Rip Tours. We staken eerst de Johnston Straight over en voeren zo'n drie uur in de richting van de Glendale Cove bij de Knight Inlet. De zee was rustig en af en toe regende het een beetje maar hier zaten we nog op een overdekte boot, dus geen probleem.

Vlak voordat we bij de plek aankwamen waar we zouden overstappen op een onoverdekte boot, kregen we de eerste grizzly in het vizier. Een mannetje dat aan de rand van het water zich tegoed deed aan verse zeewier. Ruim twintig minuten hebben we van dit schouwspel kunnen genieten en foto's en video's gemaakt. Inmiddels was de zon doorgekomen toen we naar het elektrische bootje overstapten dat ons nog dichter naar de kant kon brengen. Ook daar kwam al weer snel een grizzly in beeld die een heel stuk langs de kust liep en af en toe recht overeind kwam om wat bessen uit de bomen te plukken. Ook van dit exemplaar kregen we weer volop de kans om opnames te maken.

Het bootje voer ook nog vlak langs een paal in het water waarop een bald eagle zat. Vanaf de verhoging op dit vaartuig stond je vrijwel op gelijke hoogte met deze arend wat fraaie plaatjes opleverde. Maar toen vond de vogel het genoeg en vertrok weer.

Nog wat verder langs de kust troffen we nog een grizzly aan, volgens Jackie, onze skipper, was dat de moeder van de eerste beer die we die ochtend hadden gezien. Deze liep een tijdje door het hoge gras en net toen iedereen dacht dat ze weer onze richting uit naar het water zou gaan, vond mevrouw een boomstam waarop ze snel in slaap viel.

Net toen de lunch op de steiger was klaargezet begon het even flink te regenen en vluchtte iedereen de boot weer op om droog te kunnen eten. We waren inmiddels al een kleine drie uur in de Knight Inlet geweest en daarom werd het tijd om terug te gaan naar Telegraph Cove. Zoals op de heenreis beloofd liet Jackie ons nog een nest van een bald eagle zien, dat ook nog bewoond was. Met zo af en toe een zeehond naast de boot en wat herten op de oever was er nog steeds het een en ander te zien maar d kers op de taart was wel het moment dat een walvis met haar jong in beeld kwamen. Regelmatig spoten ze een fontein en doken dan even onder maar toen ze een diepe duik naar voedsel gingen nemen konden we deze prachtige "fluke" vastleggen. Onze dag kon toen helemaal niet meer stuk!