Dag 2

Op stap in Vancouver

Vroeg wakker, ontbijt in het hotel en dan naar buiten om de stad te verkennen. De auto begint met een dagje rust. Het was zonnig en warm en dus gingen we lopend op weg naar de Vancouver Lookout om een mooi uitzicht over de hele stad te krijgen. Doordat de liften buiten het gebouw omhoog gaan kun je tijdens de rit naar boven al wat van de stad zien. We hadden geen idee dat er zoveel hoogbouw was. Het lijkt wel op Manhattan!

Na deze toren vervolgen we onze tocht naar de stoomklok, die elk kwartier het deuntje van Big Ben in Londen laat horen. Daarna nog naar Chinatown en met de bus naar Stanley Park. Dat is ontzettend groot en omdat we nog meer op het programma hadden staan, hebben we daar dan ook maar korte tijd doorgebracht, vooral in de prachtige rozentuin die volop in bloei stond.

We hadden gelezen dat de Capilano Suspension Bridge vanaf vijf uur met een flinke korting was te bezoeken en dat er bijna vanaf ons hotel een gratis shuttle bus daar naartoe zou gaan. Leuk om in zo'n klassieke bus vervoerd te worden. Het park rond de hangbrug was trouwens ook zeer de moeite waard met veel informatie over de First Nation bewoners (indianen) en hun cultuur. Ook zijn er de nodige totempalen te zien.

De hangbrug op zich was wel een mooie ervaring. Ruim 130 meter lang overspant die een ravijn en tijdens het lopen beweegt die brug zodat je je goed moet vasthouden, zeker wanneer je wilt fotograferen of filmen. Na twee uur daar doorgebracht te hebben, namen we een van de laatste shuttle bussen terug naar ons hotel.