Dag 14

Op weg naar Wells Gray Provincial Park

De routebeschrijving die we hadden gekregen leek op het eerst gezicht niet heel erg logisch maar als je niet alleen maar highways wilt rijden is zo'n binnendoor weggetje nog niet zo gek. Je moet er alleen op bedacht zijn dat een flink stuk over onverharde wegen gaat waar je niet zo snel opschiet. Maar als beloning heb je dan wel een rustige weg met prachtige uitzichten o.a. over Adam's Lake.

Naarmate we dichter bij Clearwater kwamen werd het steeds donkerder en begon het ook te regenen. Omdat we gehoord hadden dat er daar heel erg veel muggen zouden zijn, kochten we in Clearwater wat muggenspray. Dat zou later geen overbodige luxe blijken! Bij het informatiecentrum nog even een plattegrond opgehaald waarop de hotspots van het park waren aangegeven en dan op weg naar de Helmcken Falls Lodge, zo'n 35 kilometer het park in.

Toen we daar bijna waren was het plotseling droog geworden en besloten we maar om eerst twee watervallen te gaan bekijken die nog wat verder in het park lagen. Want ook voor de volgende dag werden fikse regenbuien voorspeld. Zodra we op de parkeerplaats van de Helmcken Falls uitstapten werden we al aangevallen door tientallen muggen dus de spray maar snel op de blote huid gespoten.

Het is maar een heel klein stukje lopen naar het uitzichtspunt van deze we waterval die met een hoogte van ruim negentig meter best indrukwekkend is. Daarna nog een andere parkeerplaats opgezocht om vandaar een wandeling van een kwartier te maken naar de Dawson Falls, een veel bredere maar ook veel minder hoge waterval.

Daarna zijn we gaan inchecken bij de lodge en hebben meteen een tafel gereserveerd voor het avondeten. In de wijde omtrek is namelijk geen enkele horeca te vinden maar gelukkig is het restaurant best redelijk. Vanaf onze tafel zagen we buiten kolibri's vliegen naar de flesjes met suikerwater. Na het eten hebben we nog een wandeling in de omgeving gemaakt waarbij in een keer een hert ons pad kruiste.