Dag 4

Orka Whale Watch

Op tijd naar de haven van Victoria gereden. De parkeerplaats was al volledig bezet dus maar een parkeergarage in de stad zelf gezocht. Even voor 10.00 uur meldden we ons bij het kantoortje voor de trip van 11.00 uur. We kregen echter te horen dat die waarschijnlijk niet door zou gaan maar we konden wel al mee met de eerstvolgende tour die zo dadelijk zou vertrekken. Dus snel het formulier ingevuld dat de maatschappij moet vrijwaren voor alle mogelijke onheil dat de deelnemers kan overkomen, de overlevingspakken aangetrokken en een plekje op de Zodiac boot ingenomen.

Het eerste stuk vaart de boot nog rustig maar eenmaal buiten de haven wordt de snelheid flink opgevoerd. Gelukkig is het een rustige zee zodat we niet teveel klappen te verduren krijgen. Na bijna een uur worden we door de skipper welkom in de USA geheten. De boot is dan net de grens overgestoken op weg naar het gebied waar de orka's vermoed worden. Daar blijven we een tijdje rond dobberen en krijgen we jammer genoeg van die beesten maar een enkele rugvin te zien. Dat komt ook omdat de toeristenboten een afstand van minimaal 300 meter moeten aanhouden. Later hoorden wij van anderen dat zij meer geluk hadden en dat er orka's vlak naast hun boot opdoken. Maar de natuur laat zich natuurlijk niet dwingen ...

Op de terugweg hebben we nog een eilandje aangedaan waar zeehonden lagen te zonnen en vloog er een kalkoengier over. We voeren ook nog langs de "goudkust" van Victoria met zijn kapitale huizen. Omstreeks 13.00 uur waren weer terug in de haven van Victoria.

Na de lunch nog even de stad ingegaan en een bezoek gebracht aan het Provinciehuis en het roemruchte hotel The Empress, beide in Victoriaanse stijl opgetrokken. Een wandeling door de binnenstad brengt je dan nog langs allerlei klassieke gevels.