Dag 16

Toch nog zwarte beren gezien op weg naar Jasper

Vandaag weer bijtijds op weg naar Blue River waar we de River Safari zouden gaan doen, en hopelijk nu wel zwarte beren te zien zouden krijgen. Naarmate we dichter bij de plaats van bestemming kwamen, werd het donkerder en in Blue River aangekomen begon het flink te regenen. Omdat er geen vast tijdstip voor de excursie was vastgelegd, moesten we nog ruim een uur wachten totdat we aan de beurt waren. Wel kregen we nog gratis een extra tochtje met een jet boot aangeboden. Tijdens het wachten zagen we heel veel kolibrie's weer op de kokers met suikerwater af komen.

Voor we naar de elektroboot gingen, moesten we natuurlijk eerst weer een zwemvest aan, maar we kregen ook poncho's mee want het regende nog steeds behoorlijk. Hoewel onze gids heel erg zijn best deed om langs het water wildlife te spotten, lukte dat nog niet. We vestigden dus onze hoop maar op de jet boot die in veel lager water kan varen en heel erg wendbaar is. Maar ook dit tochtje van een half uur leverde niets op. We stapten weer over op de elektroboot en hadden ons er al een beetje mee verzoend dat het niets zou worden totdat een van de mensen op de boot hoog boven het water tegen de rotsen een beer in het vizier kreeg. Met het blote oog nauwelijks te zien maar met een verrekijker was die wel te vinden. Alleen veel te ver weg voor een foto. Na nog een tijdje rondgedobberd te hebben gingen we maar weer op weg naar het eindpunt. Maar toen vond diezelfde man een zwarte beer vlak bij het water en die had nog zelfs twee jongen ook bij zich! Nu kon iedereen de bewegingen van het drietal gadeslaan en vastleggen. Zo werd het toch nog een heel erg geslaagde excursie!

Inmiddels was het al vier uur geworden en moesten we nog verder naar Jasper, ruim tweehonderd kilometer rijden. Het bleef regenen maar uiteindelijk kwamen we rond zeven uur aan bij de Marmot Lodge in Jasper. Daarbij waren we onderweg de grens van British Columbia met Alberta overgestoken.