Dag 8

Van Campbell River naar Telegraph Cove

Vandaag weer ruim 200 kilometer voor de boeg. Als we vertrekken uit Campbell River is het nog droog maar onderweg begint het aardig te regenen. Als het droog is en we bij een parkeerplaats een stukje wandelen richting het Hoomak Lake horen we plotseling een schreeuw die van een eekhoorn boven ons in de boom blijkt te komen.

Vlak voor Telegraph Cove zien we voor ons ineens een zwarte beer met twee jongen uit het bos de weg oversteken. Ze zijn jammer genoeg te snel weg om ze te kunnen fotograferen. Ons appartement ligt aan de haven waar we een prachtig uitzicht over hebben. We lopen eerst wat rond over de boardwalk waar je bij veel huisjes een beschrijving van de geschiedenis kunt vinden. Bij het kantoor van Tide Rip Tours melden we ons alvast aan voor de excursie van de volgende dag en dan blijkt dat we niet om kwart over zes maar "pas" om kwart voor zeven aanwezigen hoeven te zijn.

Daarna hebben we nog een wandeling gemaakt vanaf de camper parkeerplaats richting Zuiden. Op de terugweg zagen we op nog geen vijftig meter afstand wederom een zwarte beer met twee jongen het pad oversteken. De jongen waren snel verdwenen maar moeder beer bleef nog even staan om te zien of de kust veilig was en ging toen ook maar snel haar kroost achterna.

's Avonds hebben we gegeten in het Killer Whale Café, dat heerlijke visgerechten serveert. Meteen ook maar een tafel voor de volgende avond gereserveerd met uitzicht over het water.