Dag 18

Van Jasper naar The Crossing over de Icefields Parkway

Gelukkig was het droog bij vertrek uit Jasper. We namen highway 93A naar het zuiden om een andere weg dan gisteren te rijden. Daar kwamen we ook heel wat bruine naaldbomen tegen. Daar schijnt een epidemie van een soort dennenscheerder te heersen die al meer dan de helft van de bomen heeft aangetast. Even verderop zagen wij zelf een zwarte beer vlak naast de weg lopen maar toen wij stopten ging die jammer genoeg al weer snel het bos in. De volgende stop was bij Sunwapta Falls. Niet zo spectaculair als eerdere watervallen maar toch nog altijd wel de moeite waard. Even verderop nog een waterval, de Tangle Creek Falls.

Ongeveer halverwege zijn we nog even gestopt bij het Icefields Centre maar dat bleek een grote commerciële bedoening. Wel had je er een aardig uitzicht op de Athabasca Gletsjer. We hadden besloten deze dag de Parker Ridge trail te gaan lopen die iets verder op de weg begon. Juist toen we wilden starten, barstte er een flinke bui los zodat we nog maar even in de auto hebben gewacht. Het werd al snel droog en de zon brak door, dus de wandeling kon beginnen. Het was een weg van ca. 2,5 kilometer lang waarbij ruim 250 meter hoogteverschil moest worden bedwongen. Maar het beloofde uitzicht op de Saskatchewan Gletsjer zou dat waard zijn. Het was een pittige wandeling en als je boven bent gekomen denk je dat je er al bent maar dan kun je nog zeker een kwartier doorlopen om van het mooiste uitzicht op de gletsjer te genieten.

De terugweg ging een stuk sneller en daarna gingen we op weg naar ons volgende hotel bij The Crossing waarbij we voor het eerst deze vakantie in een file terecht kwamen. Vanwege werkzaamheden was de weg een tijdje afgesloten en hebben we een klein half uur stilgestaan. Daarna waren we vrij vlot bij het hotel waar we op het terras in het zonnetje met een prachtig uitzicht op de bergen hebben gegeten.