Dag 21

Van Lake Louise naar Banff

We hadden gehoord dat de parkeerplaats bij Lake Moraine meestal al vroeg afgesloten werd omdat die overvol was, dus zijn we vroeg opgestaan om te proberen daar toch te komen. Maar om even over half acht bleek de weg al afgesloten en zijn we dus maar doorgereden naar Lake Louise. Daar aangekomen gingen de hemelsluizen wijd open en dus hebben we maar een kwartiertje gewacht totdat de regen ophield. Vanaf de parkeerplaats was het nog een klein stukje lopen naar het meer en het ontzettend grote Fairmont Chateau hotel aan de rand van het meer. Het meer is prachtig maar je uitzicht wordt, zoals op zoveel plaatsen in de wereld, verpest door tientallen Chinezen en Indiërs die altijd met hun selfiesticks aan het zwaaien zijn en het belangrijker vinden om zelf op de foto te staan dan een plaatje te maken van de mooie omgeving!

Het begon al weer een beetje te regenen en daarom zijn we maar terug gereden naar Lake Louise Village waar we tot de ontdekking kwamen dat er vanaf de "overflow parking" langs Highway 93 een shuttle bus naar Moraine Lake zou gaan. Die was pas sinds 1 juli van dit jaar door Canada Parks gestart en kostte vijftien dollar per persoon. Dat was een stuk minder dan de commerciële aanbieders die vanaf de Village opereren. In twintig minuten brengt de shuttle bus je bij het meer dat minder bekend is maar eigenlijk nog veel mooier dan Lake Louise. Echt een aanrader om te bezoeken!

Daarna werd het tijd om het laatste stuk (65 kilometer) naar Banff af te gaan leggen. dat ging vrij vlot en ook het vinden van ons hotel de Banff Inn was geen probleem. Na het inchecken een wandeling door het plaatsje gemaakt dat wel een beetje lijkt op een dorp in Oostenrijk of Zwitserland.