Dag 15

Vergeefse zoektocht naar zwarte beren

De beheerder van Helmcken Falls Lodge had ons gezegd dat we een grote kans op het spotten van zwarte beren zouden hebben bij Ray Farm, een verlaten en inmiddels half vergane boerderij. Die ligt aan een wandeling bij Alice Lake. Dus daar zijn we eerst maar naartoe gegaan. Weer ontzettend veel muggen maar bij de boerderij geen beren te zien. Halverwege de wandeling van iets meer dan een uur, begon het te regenen. We waren toen vlakbij Ray Mineral Spring, een klein gat in de grond waaruit water naar boven borrelt dat vol mineralen zit en zorgt voor een rode kleur in de omgeving. Aan het einde zagen we ook nog een White Bog Orchid, een soort die in Europa niet voorkomt.

Daarna verder naar Clearwater Lake over een bar slechte onverharde weg. Dat is het noordelijkste punt dat nog met de auto te bereiken is. Op het meer zagen we de nodige bootjes en kajaks. Een stroomversnelling bij het begin van het meer wordt heel optimistisch de Osprey Falls genoemd maar verdient die naam eigenlijk niet. Hier is trouwens ook de enige plek in het park waar je nog wat kunt eten en drinken.

Na de middag besloten wij de wandeling aan de zuidkant van de rivier te maken naar Helmcken Falls. Volgens zeggen zou dat niet meer dan drie kwartier hoeven te duren maar aan het begin van de route stond al dat het in totaal acht kilometer was en dat je op zeker drie uur moest rekenen. Het was droog geworden en ook zonnig maar onder de bomen was de temperatuur prima. Na iets meer dan een uur kamen wij aan bij de waterval die wij gisteren vanaf de andere kant hadden gezien. Maar hier kom je er heel dicht bij en heb je echt een fantastisch zicht op het water dat naar beneden stort. En als dan de zon er ook nog is die voor een mooie regenboog zorgt ... Je kijkt je ogen uit en het duurt dan wel even voordat je genoeg foto's en video's hebt gemaakt en je weer aan de terugweg kunt beginnen. Bijna drie uur na de start van de wandeling waren we weer bij de auto terug.