Dag 7

Via Cathedral Grove naar Campbell River

Vandaag weer een aardig lange rit voor de boeg, ruim 270 kilometer naar Campbell River. Dat ging gedeeltelijk over dezelfde weg (Island Highway 4) die we eerder al naar Tofino hadden gereden. Daar stopten we bij Cathedral Grove, een bos met reusachtige Douglas sparren binnen het MacMillan Provincial Park. De hoogste boom daar is liefst ruim 800 jaar oud, 76 meter hoog en aan de voet 9 meter in omtrek. Daar voel je je als mens toch wel heel erg nietig bij. In dit bos zie je nog het resultaat van zware stormen die er in het verleden overheen zijn gegaan. De gevallen bomen laat men liggen om weer als voedsel voor insecten en andere dieren te dienen.

Vervolgens gaan we weer weg 19 op wat een vierbaansweg is. Aangezien we op de kaart ook een weg 19A zagen die dichter bij de zee liep, hebben we die maar gekozen en dat was geen slecht besluit. Mooie uitzichten over de zee, met beelden van oesterbanken en ferry's die naar de eilanden voor de kust varen.

Bij binnenkomst van Campbell River blijkt dat er daar een aantal mannen en ook vrouwen bezig zijn met een wood carving wedstrijd. Hoewel ze nog een dag hebben om hun kunstwerken af te maken, zijn de meesten al bezig met de fijne afwerking.

Het is dan nog maar een klein stukje naar het Comfort Inn hotel. Aangezien het prachtig weer was, konden we later ook nog buiten eten op een terras bij de haven.