Dag 2

De eerste etappe

Vandaag de eerste echte vakantiedag in Alaska. Na het ontbijt eerst wat inkopen doen om te zorgen dat er in de auto voldoende eten en drinken aanwezig is. Vervolgens naar downtown Anchorage. Vooral 4th Avenue is een leuke straat met aardige winkels en veel café's, waaronder ook het Hard Rock Café. Het is grappig dat je zelfs bij de ouderwetse parkeermeters langs de straat met creditcard kunt betalen. Opmerkelijk genoeg zijn er nogal wat bontwinkels, iets wat tegenwoordig in Nederland ondenkbaar is. In een etalage zagen we zelfs de huid van een wolf met zijn kop er nog aan! Wat we ook bijzonder vonden, waren de vele kraampjes op de stoep waar ze hotdogs met rendiervlees verkochten.

Aan het einde van de ochtend op weg naar de Knik River Lodge, zo'n zeventig kilometer ten noorden van Anchorage. Als je 6th Avenue volgt, kom je vanzelf op de Glenn Highway. Hier geldt meestal een maximum snelheid van 65 mijl per uur (iets meer dan 100 km). De weg is ruim en niet echt druk. De afslagen worden ruim op tijd aangegeven maar liggen soms toch wat verdekt opgesteld. Wij vonden de afrit naar Old Glenn Highway zonder problemen.

Dan rijd je meteen vlak langs Knik River, een flink brede rivier die gevoed wordt door de Knik gletsjer. Bij de brug over de rivier aangekomen niet meer deze weg volgen maar nog tien mijl de Knik River Road afrijden. Op deze weg wordt een fotoplek aangegeven die beslist de moeite van een stop waard is. Tussen de bomen door heb je een prachtig uitzicht op de Knik gletsjer. Helemaal aan het einde van de weg vind je dan Knik River Lodge waar een twintigtal goed uitgeruste houten cabins te vinden zijn. Vanaf de veranda van je cabin heb je een prachtig uitzicht op de bergen waarvan op een aantal toppen nog wat sneeuw ligt.