Dag 10

De gletsjer die we niet te zien kregen

Druilerige regen en mist waren de ingrediënten voor onze boottocht naar de Columbia gletsjer. Flink ingepakt begonnen we vol goede moed op het (open) achterdek van de boot. Maar op een bepaald moment werd het toch wel te koud en zijn we regelmatig naar binnen gegaan om wat op te warmen.

Vrij snel nadat we de haven van Valdez hadden verlaten zagen we al de eerste bald eagle in een boom zitten. Jammer genoeg nog iets te ver weg om deze goed op de foto te krijgen. Onderweg nog heel kort een paar orca's langs en onder de boot zien zwemmen maar pas in de buurt van de Columbia gletsjer was er meer te zien. Prachtig blauw gekleurde ijsbergen en ijsschotsen waarop zeeotters lagen te rusten. Jammer genoeg was er teveel ijsgang zodat het schip op zo'n drie mijl van de gletsjer moest omkeren. De dag ervoor was de boot nog tot een paar honderd meter van de Columbia gletsjer gekomen, zo vertelde de kapitein.

Op de terugweg nog meer zeeotters en later toen het een beetje opklaarde, ook nog een kolonie zeeleeuwen op de rotsen en nog twee anderen die een boei wel een geschikte rustplaats vonden.

Zeven uur na vertrek waren we weer terug in de haven. Jammer genoeg geen gletsjer gezien maar toch wel weer de nodige mooie beelden kunnen vastleggen. En 's avonds in het Totem restaurant eindelijk de heerlijke king crab legs gegeten!