Dag 11

Vroeg uit de veren voor de ferry

De wekker ging al om kwart voor vijf want volgens de instructies moesten we ons om half zes melden bij de ferry terminal in Valdez voor de overtocht naar Whittier. Uiteindelijk hadden we best een half uur later kunnen komen want pas om zes uur ging men de auto's en passagiers inchecken. We kregen eerst de boarding passes en later kwam er nog iemand om een gele sticker op de voorruit te plakken. De zin daarvan ontging ons maar die man had in elk geval wat te doen.

Met dichte mist vertrok de ferry om klokslag zeven uur uit de haven van Valdez maar binnen enkele minuten was het volop zonnig en hadden we prachtige uitzichten op de bergen aan beide zijden van de Prince William Sound. Onderweg hebben we heel kort de eerste walvis gespot en op enkele eilandjes lagen zeeleeuwen te zonnen. Het was voor ons een heerlijk ontspannen en rustige overtocht.

Na de ontscheping in Whittier gingen we meteen op weg naar Seward, onze volgende etappeplaats. Daarvoor moesten we eerst nog door de treintunnel die ook voor auto's geschikt was gemaakt. Dat betekende wel wachten totdat de trein er doorheen was. Daarna was het nog een kleine twee uur rijden naar de plaats van bestemming waar we in de prachtige Windsong Lodge verbleven, even buiten Seward aan de weg naar de Exit gletsjer. Die avond voor het eerst deze vakantie buiten op het terras gegeten in het prima restaurant.