Dag 4

Wildlife in Denali National Park

Het was die ochtend in elk geval droog toen we door de bus werden opgehaald bij Park Village aan de andere kant van de highway. Chauffeur en gids Joe heette ons welkom en heeft ons die dag heel veel verteld over de natuur en het klimaat van Denali en Alaska. Hij vroeg de passagiers goed uit te kijken en meteen "STOP" te roepen als je meende wildlife te zien.

Op onze tocht van ruim vijftig mijl het park in mochten we niet klagen over het wild dat er te bespeuren viel. Het begon al snel met een paar moose (de grootste elandensoort), gevolgd door Dall sheep en caribous. Maar het werd pas helemaal geweldig toen er een grizzly moeder met twee jongen in het vizier kwam. Weliswaar nog een eindje weg op de helling maar met telelens en verrekijker was het drietal goed te zien! Onze dag was toen eigenlijk al geslaagd.

Alsof Joe er een voorgevoel van had, ging hij bij het keerpunt van de tocht al snel weer terug en werden wij voor een tweede keer getrakteerd op de grizzly moeder die nu de twee jongen aan het zogen was. Zij zat zelfs nog dichterbij en weer aan "onze" kant van de bus. Het was volgens de gids een heel bijzonder schouwspel dat bezoekers niet vaak zouden zien. De camera's bleven klikken en we gingen pas weer verder toen moeder beer er genoeg van had en opstapte. Wat een geweldige ervaring!

Dat we daarna nog een paar moose en ptarmigans (een soort patrijs) tegenkwamen was mooi meegenomen maar het hoogtepunt van de dag was al de ontmoeting met het beren drietal geweest. Mount Denali bleef achter de wolken verstopt maar onze dag kon natuurlijk niet meer stuk!