Dag 21

Los Angeles

Dag 21: we beginnen de dag in San Diego met zware bewolking maar dat schijnt hier aan de kust normaal te zijn: eerst zware bewolking en na de middag brandt de zon er rustig door heen. Na het ontbijt de koffers weer ingeladen en hup, op weg naar Los Angeles. Dat was dus meteen file......alternatieve route direct langs de kust was ook niet aantrekkelijk gezien de zware bewolking en miezer dus blik op oneindig en verstand (bijna) op nul. Drie en half uur non- stop rijden en we waren in ons hotel in Los Angeles, vlak bij Beverly Hills...Na het uitladen van de koffers en een kort rustmoment zijn we op stap gegaan: eerst naar de Hollywood tekens in de bergen. Uiteindelijk kwamen we terecht in een elitebuurt met prachtige tuinen en woningen maar dit alles op een parcours ala de Cauberg in Valkenburg, berg op en berg af. Het beroemde " naambordje" hadden we toen snel en van heel dichtbij kunnen zien. Daarna weer naar beneden slalommen door een prachtige woonwijk. Daarna door naar Beverly Hills. We hebben daar door buurten gereden waar je alleen maar van kan dromen, schitterende (land) huizen, prachtige tuinen en alleen maar palmbomen. Het ene was nog mooier dan het andere. Nellie was aan het (kw) ijlen en kwam niet meer bij. Ongelooflijk om te zien. Hier kun je wel een hele dag aan spenderen met alleen maar rond kijken en verbazen. Dat ik het nog gewaagd heb om met een Jeep hier rond te rijden.....ik viel ( weer eens) helemaal uit boot. Geen filmster te zien natuurlijk maar toch erg leuk.
Daarna doorgereden naar Santa Monica, badplaats aan de Pacific Ocean. De beroemde pier aldaar is nog erger dan de pier in Scheveningen, hier met een reuzenrad en achtbaan en veel bling bling. Toch even sfeer kunnen proeven. Het was inmiddels wel zwaar bewolkt maar met een temperatuur van 20 graden goed te doen. Daarna gewandeld over het strand en langs de waterlijn. Wat een woeste golven hier en wat is het water koud. Ik kan er over meepraten want hoewel ik direct langs de waterlijn liep stond ik opeens tot boven mijn knieën in het water met een natte broek tot gevolg. Tja, die strandwandeling duurde daarna iets langer dan bedoeld om het zaakje weer te laten drogen. Maar die woeste en hoge golven blijven fascinerend. En in tegenstelling tot Nederland, geen enkel strandpaviljoen, nergens kun je zitten, eten en drinken. Uiteindelijk zijn we in Santa Monica uitgekomen bij de Mc Donald, hier kennen ze weer alleen fastfood. Het lijkt wel of alles in Amerika een wegwerpmaatschappij is, eten, drinken etc, alles in wegwerpverpakking en alles snel,snel en vooral veel.
Daarna zijn we teruggekeerd naar het hotel en volgens TomTom zouden we er 30 minuten over doen, nou het werden er 70. Eindeloze files, invoegstroken, opstoppingen etc. En dan komen we dus hij het grootste knelpunt uit in Los Angeles: het verkeer. Het is hier een grote opstopping, hier wordt op 6 baans wegen alleen maar gesjokt, een grote puinhoop. Ontelbare op en afritten, soms meerdere afritten in een ( bv afrit 14 a en 14b), soms moet je links van de autobaan af, soms juist weer invoegstroken aan de linkerzijde en dit alles bij 6 baans wegen. Los Angeles is een groot bord spaghetti van snelwegen en een grote chaos. Ik heb al op heel veel plaatsen gereden maar hier rijdt je absoluut niet voor je plezier. Daarom laten we morgen de auto hier gewoon staan en hebben kaartjes gekocht voor de Universal Studios hier vlakbij en met een shuttlebus worden we gebracht en gehaald. Gaan we o.a. kijken naar de filmstudio's van Harry Potter. Als we onze vakantie dan toch moeten afsluiten dan doen we het ook maar meteen goed!