Dag 12

Page ( Antilope Canyon) en Monument Valley

Dag 12: op tijd op want vandaag is de door Indianen geleide excursie door Antilope Canyon. En als verrassing is het ontbijt deze keer bij de prijs inbegrepen( alweer een meevaller). Om 09.20u zaten we in een verhoogde jeep ( met 14 pp, veetransport), 20 minuten over de weg en 10 minuten door de zandvlakte voor het echte " jungle" - avontuur. Elke 5 minuten een nieuwe groep die door een natuurlijke kloof van zandsteen mag lopen van max 400 meter lang en 35 meter hoog, nog net geen file lopen. Maar daar waar de zon binnenschijnt.....prachtige beelden. Alleen waait het vandaag ook nog hard waardoor er ook veel zand naar binnenwaait en wij allen aardig onder het zand komen te zitten. Hele mooie beelden maar jammer van het massa- toerisme. Ruim 2 uur later zijn we weer terug.
Om 12.00u zijn we weer bepakt en bezakt doorgereden naar Monument Valley, bekend van de Western- films. Om 15.00u waren we in het park, het is een Indiaans reservaat dus.....alweer 20 dollar toegang betalen ( die blanken moeten blijven bloeden voor hun wandaden) en omdat de Indianen niet aan zomer en wintertijd doen konden we weer de klok 1 uur vooruitzetten. Zelden zovaak en in zo'n korte tijd de klok moeten verzetten. Ik krijg er het heen en weer van....is het nu nog 7, 8 of 9 uur verschil met Nederland? Het blijkt uiteindelijk weer 8 uur te zijn. En vanaf ons balkon kijken we rechtstreeks op Monument Valley. Er zijn ergere uitzichten te bedenken!! Prachtig dus. Volop Indianen in dit gebied en ik vind het prachtig om die gezichten eens van dichtbij te zien. Hele karakteristieke hoofden.
Diner in het enigste restaurant: taco op Indiaanse wijze klaar gemaakt: megaporties, barstend vol van de groente , erg goedkoop ( serieus!) en erg lekker. Daarna bijna 2 uur lang op een bankje gezeten om te genieten van een prachtige zonsondergang in een prachtig Indianenlandschap. Dat wordt dus met een goed gevoel naar bed! Wat een mooi einde van een prachtige dag!