Dag 16

Scottsdale

Dag 16: die energetische hotspot in Sedona heeft in ieder geval geen effect gehad op ons beide, we zijn zeker niet boordevol energie opgestaan. Het ontbijt is deze keer wel bij de prijs inbegrepen dus dat is al een meevaller. Om 09.00u vertrokken richting Scottdale maar natuurlijk niet via de kortste route maar wel heel veel groen en heuvels onderweg gezien. In Tonto Natural Bridge State Park hebben we de grootste natuurlijke zandsteen brug van de VS bezichtigd. Voor een goed uitzicht op de brug en waterval moesten we een wandelroute aanhouden met grote waarschuwingsborden: moeilijk parkoers, let op slangen, zorg voor voldoende water, alleen voor mensen in goede conditie, niet geschikt voor mensen met klachten van hart, longen, heup en benen en houdt rekening met totaal 1 uur wandeltijd. Typisch Amerikaans gedoe om zich weer in te dekken want binnen 5 minuten waren we beneden en binnen een half uur heen en terug en alles op ons gemak gezien......overal waren treden gemaakt, je zou op het op je slippers nog kunnen proberen. Ze zijn duidelijk niet gewend om in de natuur te lopen.
Hoe dichter we bij ons hotel kwamen hoe meer metershoge cactussen onderweg te zien waren, kilometers lang alleen maar cactussen, net onkruid. Nog nooit zoveel cactussen gezien op 1 dag.
Om 14.00u waren we bij ons hotel in Scottdale en tot onzer beide verbazing verblijven we hier 2 nachten. Na bestudering van ons reisschema bleek dat ook volledig te kloppen. Dus om 15.00u lagen wij heerlijk de rest van de middag aan het zwembad uit te rusten in het zonnetje bij een temperatuur van 29 graden.
In de avond gaan eten bij de Mexicaan en het was heerlijk! We komen steeds dichter bij de grens met Mexico en dat merk je in de gebouwen en het eten.