Dag 22

Universal Studio's Los Angeles

Dag 22: na een stevig Amerikaans ontbijt (pancakes en french toast) zijn we met het hotelbusje naar de Universal Studio's gebracht. Na een zeer uitgebreide security check van bagage en ons zelf ( triest dat dit zo moet tegenwoordig) konden we dan eindelijk het pretpark in. Daar zijn we meteen doorgelopen naar het deel van Harry Potter, een fantastisch mooi nagebouwd dorp en kasteel, zeer realistisch. Meteen het kasteel ingedoken voor de attractie en tijdens het wachten genoten van het perfect nagemaakt interieur en diverse scenes uit de filmserie. De attractie zelf was een wel zeer wilde maar zeer realistische 3D tocht langs de avonturen van Harry Potter. Het laat zich niet moeilijk raden dat Nellie er zo' n beetje groen en geel uitkwam, dat is nog eens wakker worden! Gelukkig werden we een tijdje aan de praat gehouden door Amerikanen met roots in Nederland zodat de ergste misselijkheid bij Nellie wat verdween. Daarna hebben we een rondrit van een uur gehad door de filmstudio's van Universal Studio's en aan den lijve mogen ervaren hoe we opeens midden in een gevecht zaten tussen King Kong en enkele dinosaurissen, zeer realistisch, en opeens kwam een psychopaat met een mes op ons afgesneld, we hebben een overstroming meegemaakt ( maar bleven redelijk droog), vuurzeeën van zeer dichtbij mogen ervaren, we zijn op de filmset van Desperate Housewives en Fast and fureous geweest, een feest van herkenning. Daarna een stuntteam in Waterworld gezien en nog diverse andere voorstellingen. Maar we waren nu duidelijk wat selectiever want Nellie had geen zin meer in 3D en 4 D effecten. Om 17.00u werden we weer keurig opgehaald door het busje van het hotel. Deze dag was wel een zeer typische Amerikaanse afsluiting van ons verblijf in Los Angeles en Amerika. We hebben daarna nog heerlijk Amerikaans gegeten ( heerlijk malse steak, friten en apart bijbestelde groente) en met een flinke pot bier hebben we onze vakantie hiermee informeel maar afgesloten.
En daarmee komen we op een pijnlijk punt in onze reis, het breekpunt! De eerste 22 edities van onze reisverslagen waren geheel gratis in de hoop dat we daarmee een groot en enthousiast publiek zouden trekken. Dat is gelukt gezien de vele enthousiaste reacties die we hebben mogen ontvangen van jullie. Maar willen jullie nog meer reisverslagen ontvangen dan zal er toch geld bij moeten komen om onze verdere reis ( verslagen) te bekostigen. Ik ben dus heel benieuwd hoeveel betalende leden we gaan krijgen want anders houdt de blog bij deze dus gewoon op!!!!
Nellie en ik hebben het een fantastische reis gevonden die we zo weer over zouden doen. Die 3 weken zijn omgevlogen maar eigenlijk zijn we ook alle besef van tijd een beetje kwijt geraakt. We hebben ongelooflijk veel gezien en ervaren en hebben minstens enkele maanden nodig om alles te verwerken. Gelukkig hebben we zo' n 2500 foto's en filmfragmenten beschikbaar om ons geheugen nu en in de toekomst wat op te frissen. Deze reis was een zeer lang gekoesterde wens die uiteindelijk in vervulling is gegaan en wel op een grandioze manier. Wij zijn erg dankbaar voor het voorrecht dat we dit hebben mogen meemaken en op deze manier. Morgen (donderdag) mogen we de auto inleveren en om 18.10u plaatselijke tijd ( voor jullie 03.10u) vertrekken we weer richting Dusseldorf. Ik verheug me niet op die hele lange saaie en lege dag morgen op het vliegveld en de lange vlucht maar we weten nu waarom we het gedaan hebben en het was het meer dan waard! Vrijdag 3 juni hopen we rond 14.00u te landen in Dusseldorf waarna Leon ons komt ophalen.
Zo dat was het dan lieve luitjes, de koffers zijn weer ingepakt en de reis is bijna afgesloten. Rest mij nog één laatste en prangende vraag: Wanneer begint mijn vakantie nou eens?????

Tot binnenkort in levende Lijve,

Groetjes, Paul & Nellie