Dag 6

Van de kou naar de bakoven

En natuurlijk geen beer gezien, behalve die grizzlyberin naast mij natuurlijk. Op weg naar het restaurant kom je er achter dat de autoruiten bevroren zijn en natuurlijk geen ijskrabber bij de hand, dus dan maar eerst ontbijten, altijd weer apart betalen maar deze keer eindelijk eens een Europees ontbijt ipv muffins, wat een verademing.
Om 08.00u vertrokken voor een tocht van 520 km, uiteindelijk 8 uur overgedaan waarvan de eerste 1.5 uur nodig om via talloze haarspeldbochten weer in het dal te komen, maar wat een prachtige vergezichten. daarna overal sinasappel en kersenbomen en later ook die typische ja-knikkers waarmee olie wordt opgepompt.
Daarna helemaal om de bergen van Sierra Nevada moeten rijden om daarna koers te zetten naar Dead Valley. Harder rijden dan 65 mijl (100 km) per uur mag niet en iedereen houdt zich er strikt aan. vele uren over eindeloze wegen gereden in en door de bergen met prachtige vergezichten in een steeds kaler wordende woestijn. Een noodstop moeten maken omdat er een coyote ( Amerikaanse wilde hond) midden op de highway stond en mij wat schaapachtig zat aan te staren en mij vooral niet langs wilde laten gaan, stuurde ik naar rechts, coyote ook naar rechts etc. Enfin, met onze 4 wielaandrijving is het goed te acceleren dus we zijn hem uiteindelijk kwijt geraakt. Uiteindelijk even na 16.00u gearriveerd in Stovepipe wells village. Bij het opengooien van de autodeuren wilde ik acuut terug: 37 graden ( en we begonnen vanochtend net boven het vriespunt). Na 10 minuten buiten bij die harde wind voelde ik me al meteen een dry roasted chicken.
Uitrusten, acclimatiseren en diner: voor het eerst een Amerikaanse hamburger met friten en een heerlijk desert (58 dollar, crazy!!!). We liggen precies tegenover de zandduinen en beroemd om de zonsondergangen en wat hebben wij: regen in de bergen links van ons die de zonnestralen helemaal weghouden. Grrr. Enige voordeel is wel: de temperatuur buiten zakt nu snel naar aanvaardbare waarde en wij blijven droog maar wel gefascineerd kijken naar de wolkenpartijen boven de bergen. Een het zal weer niet waar zijn: het begint te regenen, op de heetste plek van Amerika: Dead Valley. Zou het aan ons liggen????