Dag 7

Grand Canyon, reisdag 7

Zaterdag 16 juli 2016
We zitten weer vroeg aan het ontbijt want vandaag vertrekken we naar de Grand Canyon. Hoe vroeger we daar aankomen hoe meer we kunnen zien. We zijn er namelijk maar 1 dag, morgen reizen we alweer door naar Las Vegas.
Het blijkt maar 2,5 uur rijden te zijn naar Grand Canyon en om 10:00 uur rijden we het park binnen. We betalen 30 dollar, hiervoor kunnen we 7 dagen (?!) onbeperkt het park in en uitrijden, parkeren en gebruik maken van de gratis pendelbussen die je naar verschillende viewpoints brengen.
We gaan eerst naar het viewpoint bij het bezoekerscentrum op de south rim. Het is onze eerste kennismaking met de Grand Canyon (behalve voor Henri, die was er in ’93 ook al eens met Okke) en de eerste indruk is overweldigend. Wat een prachtig en tegelijkertijd bizar landschap! En wat is het immens groot! We maken heel veel foto’s en pakken dan de bus naar het volgende viewpoints. En op elk punt is het weer fantastisch, genieten we van de Canyon vanuit een andere hoek en maken we weer heel veel foto’s.
Om 14:00 uur rijden we het park uit op zoek naar ons hotel. Het blijkt vlak bij de ingang van het park te zitten maar helaas zijn we te vroeg en kunnen we nog niet inchecken. Dan maar even lunchen. Naast het hotel zit een Pizza Hut, een pizzapuntje halen dan maar. Zodra we binnenkomen blijkt dit geen handige keuze te zijn. Het restaurant is een stopplaats voor tourbussen. Alle passagiers, met name Aziaten, lunchen hier waarna de bussen het Nationaal park inrijden. Dat verklaart gelijk waarom er bij deze Pizza Hut zoveel wokgerechten op de kaart staan. We eten snel onze pizza op en stappen dan weer in de auto, terug naar het park. We rijden naar een oude uitkijktoren aan de west rim. Een prachtige plek maar er staat wel enorm veel wind, we waaien bijna de Canyon in ;-)
Aan de overkant van de Canyon, op de north rim, woedt een enorme bosbrand en dat is van “onze” kant goed te zien. Er hangen grote rookwolken die gedurende de dag alleen maar groter lijken te worden. ’s Avonds lezen we op Internet dat de brand al sinds afgelopen weekend woedt en dat 430 firefighters hard werken om de brand te blussen, de harde wind en de extreme droogte maken hun werk echter bijna onmogelijk.
Op de terugweg vanaf de uitkijktoren pakken we nog een paar uitkijkpunten mee en rijden dan terug naar het hotel. We checken in, brengen de spullen naar de hotelkamer en dan duiken de kinderen het zwembad in. Wij genieten even van de koelte van de hotelkamer.
Rond 19:00 uur gaan we eten bij het Steakhouse aan de overkant van de weg. Het is er gezellig druk en de, wederom enorm grote, maaltijden smaken heerlijk. Op de terugweg halen we nog even wat boodschappen bij het tankstation naast het Steakhouse en dan lekker terug naar het hotel. Ik sta inmiddels stijf van de hoofdpijn en duik gelijk het bed in. Volgens mij hebben Henri en de kinderen vrij snel daarna mijn voorbeeld gevolgd ;-)