Dag 8

Hoover Dam en Las Vegas

Zondag 17 juli 2016
We laten vandaag de schitterende natuur even voor wat het is en gaan naar Las Vegas! We kijken er enorm naar uit en kunnen niet wachten om deze stad real life te beleven. We vertrekken op tijd want het is nog best een flink stuk rijden. Op aanraden van Jan Doets, onze reisagent, rijden we via de Historic Route 66. Dit klinkt leuk maar mocht je ooit deze reis gaan maken dan is mijn advies: doe het niet!! Het is allemaal vergane glorie, de natuur is niet heel erg bijzonder en de plaatsen die we passeren zijn niet de moeite van het bezoeken waard. Oh well, we gaan in ieder geval de goede kant op ;-)
Vlak voor Las Vegas komen we bij de Hoover Dam. Deze willen we uiteraard zien en dus sluiten we aan in de lange rij auto’s van mensen met hetzelfde idee. We rijden door een beveiligingsfuik. Ik moet er niet aan denken dat je er voor controle uitgepikt wordt met alle koffers en tassen in de auto maar gelukkig mogen we doorrijden.
Zodra we uit de auto stappen worden we overvallen door de hitte. We zijn er op het heetste moment van de dag en het is ruim 40 graden. We wandelen naar de dam, bekijken deze aan beide zijden, en wandelen dan weer terug naar de auto. Er is ook een mogelijkheid om de dam vanaf de grote, nieuwe brug waar we net overheen gereden zijn te bekijken maar dat betekent een enorme hoeveelheid trappen beklimmen en dat is met deze temperatuur geen aantrekkelijk idee! Dat doen we dus maar niet!
Een half uur later rijden we Las Vegas binnen. Hoe bizar, een mega grote stad in the middle of nowhere. Ons hotel is snel gevonden en ziet er van de buitenkant al geweldig uit. De kamer is nog veel geweldiger. Het is een enorm grote kamer met 2 dubbele bedden, een zithoek, een eethoek met een keukentje en een luxe badkamer. Wat jammer dat we hier maar 1 nachtje blijven!
Nadat we een beetje gesetteld zijn rijden we naar de Strip. Eerst naar het Vegas Sign want daar moet je natuurlijk een foto hebben gemaakt! Daarna naar de Coca Cola Store. We bestellen een combo tray, 24 bekertjes met Coca Cola dranken van over de hele wereld. Hier hebben we het over een paar jaar nog over denk ik. Eigenlijk zitten er nauwelijks lekkere maar wel een aantal heeeeeele vieze drankjes tussen. We laten ons echter niet kennen en proeven alle 4 alle drankjes. Hilarisch om de gezichten van de anderen te zien bij de vieze drankjes.
We eten wat bij Denny’s Diner en gaan dan even terug naar het hotel om ons op te frissen en om te kleden. Rond 21:00 uur zijn we terug op de strip. Het is inmiddels donker geworden en alle neon verlichting brandt. We wandelen de hele strip af en bewonderen alle groots, grootser, grootste hotels en casino’s. Uiteraard kijken we naar de fonteinenshow bij het Bellagio, waanzinnig!! Bij de Venetian gaan we naar binnen. Hoe bizar dat je, terwijl het buiten donker is, binnen in een hotel loopt en je overdag in Venetië waant, inclusief gondels die door het gigantische hotel varen. Eenmaal weer buiten blijven we ons verbazen over de hotels: New York, New York waar de halve stad New York is nagebouwd en waar een achtbaan over het hotel raast, hotel Paris waar een replica van de Eiffeltoren staat, de enorme piramide en de grote sfinx van het Luxorhotel en nog zoveel meer. Om 01:00 uur storten we allemaal in en rijden terug naar het hotel. Wat zullen wij lekker slapen vannacht!