Dag 17

LA dag 1, reisdag 17

Dinsdag 26 juli 2016

We vertrekken om 7 uur want we hebben een flinke rit voor de boeg. Volgens de tomtom is het 4 uur rijden naar Los Angeles maar uit ervaring weten we dat die tijdsindicaties meestal niet kloppen. Daarnaast hebben we maar 1 hele dag in LA plus deze reisdag dus die willen we optimaal benutten.

Het is wederom koud en mistig dus we doen geen moeite om langs de kust te rijden, we willen gewoon de snelste route naar LA. Het voordeel is dat er wat verder het binnenland in geen mist hangt en de temperaturen stijgen snel. We komen langs het dorpje Solvang, een volledig Deens dorp in Californië. Grappig en zeker de moeite waard om even te bekijken.
Daarna maken we een klein ommetje en rijden via Santa Paula. Tja, daar moet je toch echt zijn geweest als je Paula heet!

Rond 13:00 uur komen we aan bij ons hotel. We hebben geluk, de kamer is al klaar. We checken in en gaan dan even lekker afkoelen aan het zwembad. Het is hier ruim 30 graden terwijl we vanochtend met 12 graden zijn vertrokken uit San Simeon!

Halverwege de middag gaan we LA in. Eerst naar het Hollywood Sign, dan naar de Walk of Fame aan Hollywood Boulevard. Wat liggen er belachelijk veel van die sterren zeg, we beginnen te denken dat je er niet heel veel voor gepresteerd hoeft te hebben ;-) Vervolgens wandelen we naar Sunset Boulevard. Daarna rijden we naar Beverly Hills. We zijn allemaal nog niet heel erg onder de indruk van LA, het is enorm ruim opgezet en alles ligt ver uit elkaar. Het mist wat ons betreft sfeer. Morgen beter!

We willen terugrijden terug naar het hotel maar hebben helemaal geen adresgegevens van het hotel bij ons. We weten nog dat het aan Ventura Boulevard zit maar hebben geen idee meer van het huisnummer. Ons navigatiesysteem weigert echter een adres te accepteren zonder huisnummer dus we voeren een willekeurig 5-cijferig nummer in. Dat 5-cijferig zegt eigenlijk al genoeg. Alle straten in LA zijn kilometers lang en als je een verkeerd nummer invoert kun je dus zomaar aan de andere kant van de stad uitkomen. Navigatie-Truus stuurt ons naar de snelweg, op zich niet vreemd want we zijn ook via de snelweg naar Hollywood gereden. Na een paar minuten, nog voor de snelweg, komen we langs een bord Sportsmen’s Lodge. Dat is toevallig, zo heet ons hotel ook. Maar dit lijkt in de verste verte niet op ons hotel en bovendien zijn we volgens Truus nog lang niet in de buurt. We rijden dus braaf de snelweg op om na een minuut of 10 te constateren dat we toch echt de verkeerde kant op gaan, we rijden de stad uit. Dat komt natuurlijk door dat verkeerde huisnummer. We besluiten om gewoon de naam van het hotel in te voeren i.p.v. een straatnaam en wonder boven wonder vindt Truus ons hotel. Na een kwartiertje rijden komen we bij de zij-ingang van de parkeerplaats van het hotel… het komt ons verdacht bekend voor… hier waren we een kwartier geleden ook!!! We zijn gewoon langs ons hotel gereden, hebben het bord zien staan, ons nog verwonderd over het feit dat er kennelijk 2 Sportsmen’s Lodges zijn, geroepen dat we blij zijn dat deze “skeere” tent niet ons hotel is en ondertussen was het dus gewoon wel ons hotel!!

Het is inmiddels al laat, het restaurant van het hotel is dicht maar gelukkig is het Italiaans restaurant om de hoek nog open. Het eten is heerlijk en we hebben nog de hele avond pret om onze hotel-zoek-blunder. Een leuke afsluiting van een lange dag.