Dag 18

LA dag 2, reisdag 18

Woensdag 27 juli 2016

We vermoeden dat we gisteren niet op het goede stuk van Hollywood Boulevard zijn geweest dus we rijden er weer naar toe. We komen nu terecht op een deel dat we herkennen van TV met o.a. het TCL Chinese Theatre, leuker dan waar we gisteren waren maar ook hier hebben we het na een half uurtje wel gezien.
We stappen weer in de auto en rijden naar Rodeo Drive. Henri vecht al de hele vakantie ruzietjes uit met de dame van de Tomtom en ook nu gaat het weer niet vanzelf. Maar met een extra rondje Beverly Hills komen we er toch. En ik geef toe: indrukwekkend! De éne na de andere dure auto, alle dure kledingmerken, prachtige straat.
Inmiddels zijn we allemaal wel een beetje moe van alle bezienswaardigheden en hebben we behoefte aan even helemaal niets. Dus we rijden naar Santa Monica. We lunchen op de pier, die met zijn achtbaan, reuzenrad en andere attracties precies voldoet aan de verwachtingen, en daarna gaan we het strand op. We kopen wel een parasol want het is flink warm. Er staan hoge golven en Henri en de kinderen genieten lekker in het water, ik pas op de tassen. Die hoge golven zijn aan mij niet besteed. We blijven de hele middag op het strand en rijden daarna heerlijk ontspannen door naar Venice Beach. Slecht 1,5 mijl verderop maar een compleet andere wereld. Het is een soort hippiedorp vol kunstenaars, skaters en surfers. Wat een geweldige sfeer! We zoeken een gezellig restaurant op en terwijl we zitten te eten zien we tussen de palmbomen door de zon ondergaan in de Oceaan. Wat een geweldige afsluiting van een fantastische vakantie!
De stranden van LA hebben ons enthousiasme voor deze stad helemaal teruggebracht, we hebben genoten. Helaas zit het er bijna op en vliegen we morgen naar huis. Terug in het hotel printen we de boardingpasses, douchen we het strand en de zee van ons af en duiken dan lekker ons bed in. Zon, zee en strand maken moe :-)