Dag 16

Monterey naar San Simeon via Big Sur, reisdag 16

Maandag 25 juli 2016

Vandaag staat er wederom een korte rit op het programma: van Monterey naar San Simeon, ook wel de Big Sur genoemd. Hier hebben we echt naar uitgekeken, een prachtige rit langs de kust. Helaas begint de dag weer mistig en koud. We vertrekken rond een uur of 11 uit het hotel en rijden eerst naar Carmel, naar verluid een plaatsje dat het bezoeken meer dan waard is. Ooit was Clint Eastwood hier nog burgemeester. Maar door het koude grijze weer is er weinig te beleven in Carmel. We gaan een restaurantje binnen en drinken warme thee, koffie en chocomel bij de open haard. Het zomergevoel is even verdwenen. We halen brood voor de lunch en gaan dan weer rijden.
Rond de middag klaart het een beetje op en we stoppen bij een paar uitzichtpunten. Bij één van deze punten kun je naar beneden wandelen naar het strand. Het zonnetje schijnt, de temperatuur is wat gestegen en de mist is opgetrokken dus we pakken onze lunchspulletjes en wandelen naar beneden. Het is er heerlijk, Henri en de kinderen klimmen op een grote rots die steeds door de golven omspoeld wordt. We maken veel foto’s, en lunchen daarna heerlijk op het strand.
Iets verder op staan borden langs de weg die ons waarschuwen voor brandweer materieel op de weg. Dat blijkt geen overbodige waarschuwing, de hele weg staat kilometers lang vol met brandweerauto’s en brandweermannen in vol ornaat. We denken nog dat het om een oefening gaat maar later blijkt dat er een grote bosbrand is op de Big Sur. Gelukkig hebben we daar niets van gemerkt!!
De laatste 1,5 uur van de route rijden we weer in dikke mist en helaas zien we niets meer van wat de mooiste rit tot nu toe had moeten zijn. Als goedmakertje komen we vlak voor San Simeon langs een strand waar zeekoeien liggen. Wat een grote beesten zijn dat! En wat gaaf dat ze hier zomaar in het wild op het strand te zien zijn.
We rijden door naar ons hotel. Het ligt echt direct aan de oceaan maar helaas zien we er niets van, de mist is potdicht. De kinderen gaan nog wel zwemmen in het verwarmde zwembad maar ook daar krijgen ze het snel koud. We waren van plan om op zoek te gaan naar een restaurantje in de buurt maar besluiten om in het restaurant van het hotel te eten. Met deze mist wil je niet meer de weg op als het niet nodig is.