Dag 1

New York, reisdag 1

Zondagochtend 10 juli. Om 04:00 uur gaat de wekker, we staan allemaal direct naast het bed: we gaan naar Amerika!! We hebben er zo lang naar uitgekeken en vandaag gaat het dan echt gebeuren. We zijn ruim op tijd op Schiphol, om daar te constateren dat het vliegtuig een half uur vertraging heeft. Nou ja, dan nog maar even in alle rust ontbijten op Schiphol.
Gelukkig gaat de vlucht verder voorspoedig en landen we om 12:00 uur (NY time) op JFK. Het hele circus rondom ESTA controle, douane, luggage claim etc duurt langer dan gehoopt maar rond een uur of 3 stappen we met z'n allen in een typische gele New York Taxi. Een gezellige en praatgrage taxichauffeur (die echt niet kan autorijden!!) zet ons netjes voor de deur van ons hotel af. Hotel Excelsior, ons thuis voor de komende dagen.
Nadat we een beetje gesetteld zijn in het hotel wandelen we naar Amsterdam Avenue, omdat het vlak bij ons hotel is en omdat je daar als echte Hollander natuurlijk moet zijn geweest ;-) We vinden een gezellig burgerrestaurantje waar op dat moment de EK finale wordt uitgezonden, 2 vliegen in 1 klap! De magen zijn gevuld en de mannen krijgen toch nog wat van de finale mee.
Aan het begin van de avond wandelen we naar Times Square, een prachtige wandeling langs Central Park West en Broadway. We snuiven de sfeer op van deze fantastische bruisende stad, genieten van de drukte, het lawaai en de schreeuwende reclame in the city that never sleeps. Helaas geldt dat laatste niet voor ons, het tijdsverschil van 6 uur hakt er na zo'n lange dag flink in en rond 22:00 uur houden we het voor gezien.