Dag 2

New York, reisdag 2

Maandag 11 juli, New York

Vanochtend zijn we allemaal vroeg wakker, ik denk dat we nog een beetje last hebben van de jetlag. Voordeel is wel dat we nu dus extra veel tijd hebben om de stad te verkennen. Laura had thuis op Google Maps al gezien dat er een Starbucks om de hoek van het hotel zit, dus daar halen we koffie en een broodje. Het hotel zit tegenover Central Park en daar gaan we lekker ontbijten.
Om 8 uur wandelen we naar Times Square. We hebben kaarten voor de hop on – hop off bus en vandaag kiezen we voor de Downtown loop. De bezienswaardigheden die op loopafstand zijn bewaren we voor morgen en dus hoppen we voor het eerst off the bus bij de halte Chinatown / Little Italy. We wandelen een poosje rond, constateren dat de naam Chinatown absoluut terecht is ;-), en gaan vervolgens voor de lunch een pizzapunt halen bij Champion Pizza. Kennelijk heeft de eigenaar ooit de titel Best Pizza Baker gewonnen dus dat moet goed komen…
Na de lunch hoppen we weer on the bus naar One World Trade Center en het 9/11 memorial. Het besef dat we op de plek staan waar deze vreselijke ramp heeft plaatsgevonden is overweldigend. We bekijken de gedenkplaats en proberen alle namen te lezen maar het zijn er simpelweg teveel. Nog stil van alle indrukken en de verhalen die we gehoord en gelezen hebben wandelen we weer naar de bus.
De volgende stop is Wall Street. Daan wil graag een foto van de Bull of Wall Street maar dat wordt praktisch onmogelijk gemaakt door hordes Chinezen die allemaal met de Bull op de foto willen. Vreemd genoeg willen ze ook allemaal de ballen van de Bull aanraken en ook daar moet uiteraard een foto van gemaakt worden. Vreemd volkje die Chinezen… Uiteindelijk lukt het Laura om een foto te maken en wandelen we verder naar de Staten Island Ferry. Deze gratis veerpont vaart tussen Manhattan en Staten Island en passeert daarbij het Vrijheidsbeeld. Een makkelijke en goedkope manier om het Vrijheidsbeeld te bewonderen.
Ruim een uur later zijn we weer terug op Manhattan en wandelen we via Broadstreet en de NY Stock Exchange weer naar de bus. Achteraf bezien een slechte keuze want de avondspits is inmiddels begonnen en we belanden met de bus in de file. Gelukkig is het de eerste echte zomerse dag in NY en zitten we lekker bovenin de bus in het zonnetje.
Rond half 8 zijn we terug op Times Square. We bezoeken nog even Carlo’s Bake Shop op 8th Ave en gaan dan eten bij Dallas BBQ. Belachelijk grote porties maar het smaakt heerlijk. Met een volle maag nemen we een Yellow Cab terug naar het hotel en vol indrukken liggen we allemaal heerlijk op tijd in bed om de restanten van de jetlag weg te slapen.