Dag 3

New York, reisdag 3

Dinsdag 12 juli, New York
We zijn wederom vroeg wakker en wandelen naar Amsterdam Avenue om te ontbijten. Na het ontbijt wandelen we via Central Park naar het Plaza Hotel dat de kinderen kennen uit de Home Alone film. Daarna gaan we shoppen op 5th Ave. Gek genoeg slagen de mannen wel maar de vrouwen niet!!
We bewonderen St. Patricks Cathedral en bekijken de stad vanuit de hoogte vanaf The Top of the Rock, bovenop Rockefeller Center. Wat is het toch een prachtige stad, we blijven foto’s maken!
Na de lunch wandelen we naar Grand Central Station, wat een prachtig station. De grote hal, de prachtige hoge ramen… we krijgen er geen genoeg van. Maar er is nog meer te zien dus we moeten door ?
We ploffen neer op een terrasje in Bryant Park en worden spontaan verliefd op het park. Een community park zoals je dat zo vaak in Amerikaanse films ziet. Er zit een breiclubje, er zitten mensen bordspelletjes te spelen, er treden straatmuzikanten op, locals zitten er met hele families te picknicken. Het is jammer dat we morgen alweer vertrekken anders zouden we hier zeker terugkomen.
We wandelen door naar Times Square, genieten nog even van de sfeer vanaf de bekende rode tribune/trap, eten een hapje en nemen dan weer een taxi terug naar het hotel. Helaas is dit alweer het afscheid van deze geweldige stad, we hadden dolgraag nog een paar dagen langer willen blijven!