Dag 6

Red Rock Mountains Sedona, reisdag 6

Vrijdag 15 juli 2016

Uitslapen?? Wat is dat?? Ook vandaag gaat weer vroeg de wekker en zitten we met het hele gezin om 7 uur aan het ontbijt. Dit is het eerste hotel waar het ontbijt is inbegrepen dus we genieten er lekker van.
Er staan weer leuke dingen op het programma vandaag! We beginnen met een Jeep tour door de Red Rock Mountains. De tour duurt 2 uur en wij vertrekken gelukkig al om 09:00 uur, het belooft namelijk weer een bloedhete dag te worden vandaag. De chauffeur van onze pink Jeep heet Mike en we delen de Jeep met een Amerikaanse opa en oma en hun 2 kleindochters. We hebben gekozen voor de Broken Arrow Tour (https://www.pinkjeeptourssedona.com/broken-arrow-tour/?gclid=CLvRjaTL-s0CFQpmfgodJP8HgA), een tour van 2 mijl over de rotsen van Red Rock.
Het is een ge-wel-di-ge rit! We rijden steil tegen de rotsen omhoog en ook net zo steil weer naar beneden. Iedere keer denk je dat de Jeep zal omvallen maar uiteraard weet Mike precies wat hij doet. Ik ben inmiddels wel friends for live geworden met mijn Amerikaanse buurvrouw, we zitten regelmatig zo ongeveer bij elkaar op schoot ;-) Onderweg zijn er 2 stops zodat we foto’s kunnen maken van de prachtige omgeving. Ondertussen vertelt Mike over het ontstaan van de Red Rock Mountains. Hij kan geweldig vertellen en we hangen aan zijn lippen. Een lesje aardrijkskunde waar we allemaal blij van worden! Helaas zijn de 2 uur veel te snel voorbij en om 11 uur staan we weer op de parkeerplaats van Pink Jeep Tours. My new best friend geeft me nog een dikke knuffel en dan gaan we weer terug naar het hotel. Wat een geweldige ervaring!!!
’s Middags gaan we naar Slide Rock State Park, een natuurlijke waterglijbaan in de Red Rock Mountains. Het is even een klim om er te komen maar het is de moeite meer dan waard. Het is een deel van de Oak Creek met stroomversnellingen waardoor het effect van een wildwaterbaan ontstaat. Het is er lekker druk en jong en oud geniet even hard, fantastisch om te zien. Het valt ons op dat uiterlijk hier veel minder een issue lijkt te zijn dan bij ons in Nederland. Groot, klein, dik, dun, iedereen loopt ogenschijnlijk met evenveel zelfvertrouwen in zwembroek of bikini. Heerlijk!
Aan het eind van de middag gaan we terug naar het hotel. Het is nog steeds bloedheet dus we duiken nog even in het zwembad. Daarna proviand voor morgen inslaan bij de Safeways (we hebben nu die klantenkaart dus die zullen we gebruiken ook ;-)).
We eten op de hotelkamer en liggen allemaal om 21:00 uur in bed, morgen is het weer vroeg dag!