Dag 12

San Francisco dag 1, Reisdag 12

Donderdag 21 juli 2016
Ook bij dit hotel is het ontbijt inbegrepen. Vol goede moed wandelen we rond 08:00 uur naar de ontbijtzaal. We hebben al een aantal ontbijtzalen gezien maar deze slaat echt alles! Het is een combinatie van washok en ontbijtzaal: er staan 4 wasmachines die nu dienst doen als buffet en er staan 4 tafels met ieder 4 stoelen. De keuze aan ontbijtprodukten is enorm beperkt maar goed we redden ons er mee. We zijn net voor de drukte aan en hebben nog een tafel. De gasten die na ons binnenkomen moeten staan, de wasmachines dienen nu ook als sta-tafel. We eten maar snel door en maken ruimte voor de andere gasten.
Rond 11:00 stappen we in de auto en vertrekken richting San Francisco, een rit van ongeveer 2,5 uur. Onderweg zit alles mee en we zien de omgeving snel veranderen. Van landelijk naar steeds meer stedelijk. We zijn wederom te vroeg bij het hotel en onze kamer is nog niet klaar. Dan eerst maar even omkleden want het is hier fris (een graad of 20) en daarna San Francisco verkennen.
We gaan eerst op zoek naar het kronkelige deel van Lombard Street, het meest bochtige stukje weg ter wereld. We hebben het snel gevonden. We rijden met de auto de kronkelige weg af en stappen beneden uit om de straat van beneden naar boven te bekijken. We wandelen langs de ene kant van de weg de trappen omhoog en daarna langs de andere kant weer naar beneden. Ik blijf halverwege staan om Henri en de kinderen te filmen die nog een keer met de auto naar beneden gaan.
Na Lombard street rijden we terug naar het hotel om in te checken. We zitten in hotel Kabuki in Japantown en dat is ook duidelijk te zien aan het interieur van het hotel. We wanen ons in Japan i.p.v. in Amerika ;-) Daarna gaan we naar Pier 39 waar we even rondkijken en fish and chips eten. We hopen nog zeeleeuwen te zien die hier normaal gesproken met honderden tegelijk liggen maar nu liggen er maar 4. We zijn hier kennelijk op het verkeerde moment. De vrouwtjes zijn allemaal vertrokken om kleine zeeleeuwtjes te baren en komen pas half augustus terug. Jammer hoor! Dan maar snel terug naar de auto want parkeren kost hier 10 dollar per uur!
De rest van de avond relaxen we lekker op de hotelkamer. We blijven hier 3 dagen dus we hoeven de koffers niet gelijk weer in te pakken, heerlijk!