Dag 13

San Francisco, dag 2

Vrijdag 22 juli 2016

We slapen lekker uit, ontbijten op de kamer met brood en cereals die we de avond er voor gekocht hebben, en rijden dan naar Fishermans Wharf. Vandaag staat de fietstocht over de Golden Gate Bridge op het programma. Helaas hangt er een dikke mist boven de baai en is de brug helemaal niet te zien. We besluiten om vanmiddag pas te gaan fietsen en rijden naar Ghirardelli Square. Ghirardelli is befaamd in San Francisco en staat bekend om zijn heerlijke chocolade en ijs, daar willen we dus naar toe! De winkel op zich is al hemels, overal (hele dure!) chocolade. In het restaurant bestellen we allerlei heerlijke chocolade en/of ijs-varianten: Henri gaat voor de warme chocomelk, Daan voor de chocolade milkshake en Laura voor een hoorntje met chocolade-ijs. Het is allemaal even lekker en ook enorm machtig. Ik proef bij allemaal een beetje mee :-)
Na Ghirardelli Square wandelen we naar Fishermans Wharf. We kijken lekker rond en lunchen bij Johnny Rocket, een typische 60'er jaren Diner. Daarna besluiten we om, ondanks de mist die er nog steeds hangt, toch maar te gaan fietsen. Wellicht klaart het later nog op. We fietsen langs het Palace of Fine Arts, wij hadden het niet in de gaten maar gelukkig herkent Daan het gelijk en dus gaan we het even bekijken. Daarna fietsen we door naar de brug. De rit is mooi maar op een aantal punten flink pittig. In San Francisco is geen meter vlak dus sommige delen van de tocht gaan behoorlijk steil omhoog. Het laatste stukje voor de brug vind ik echt niet grappig en ik overweeg om te keren. Gelukkig heb ik het niet gedaan want de tocht over de brug is spectaculair!
Er staat wel enorm veel wind en het is koud maar het besef dat je daadwerkelijk over de Golden Gate Bridge in San Francisco aan het fietsen bent maakt alles goed. Als we net aan de andere zijde van de brug zijn begint de mist op te klaren. We genieten even van het uitzicht en fietsen dan door naar Sausolito waar we op de ferry kunnen stappen om terug te gaan naar San Francisco. Daar aangekomen willen de kinderen toch liever terug fietsen, dus we stappen op de fiets en beginnen opnieuw aan een steile klim naar de brug. Deze ligt nu heerlijk in de zon en het is ook wel heel gaaf om gewoon nog een keer over de brug te fietsen! Rond half 8 leveren we de fietsen weer in.
We eten bij een visrestaurant. We hebben een plek aan het raam op de eerste verdieping en dat blijkt een geweldige keuze. Aan de overkant van de weg zit een zwerver op de stoep, verstopt achter 2 grote takken. Elke keer als er een wandelaar zijn kant op komt doet hij de takken aan de kant en laat de wandelaars schrikken. Wat een lol, en wij zitten eerste rang! Bij het verlaten van het restaurant geven we de man 5 dollar, hij heeft ons geweldig geëntertaind vanavond. Hij lacht ons vriendelijk toe met zijn tandeloze mond, geeft aan blij te zijn dat hij ons een fijne avond heeft bezorgd en met een “God Bless you” neemt hij afscheid van ons. Hij blij en wij blij, winwin!
Terug in het hotel gaan Daan, Laura en ik nog even sporten in de fantastische health room van het hotel. Alsof we vandaag nog niet genoeg hebben bewogen ;-)