Dag 14

San Francisco, dag 3

Zaterdag 23 juli 2016

De dag begint een stuk minder mistig dan gisteren. Na het ontbijt stappen we in de auto en rijden naar Telegraph Hill vanaf waar je een prachtig uitzicht over de stad en baai schijnt te hebben. Het is een mooie plek met als middelpunt de COIT tower maar het uitzicht valt helaas een beetje tegen. De Hill wordt omgeven door grote bomen waardoor je niet veel kunt zien. We stappen weer in de auto en rijden door naar Alamo Square Park. Hier staan de Painted Ladies, het rijtje gekleurde huizen dat bekend is geworden door de serie Full House. Het is inmiddels heerlijk zonnig en we blijven even zitten om te genieten van het uitzicht.
Daarna rijden we door naar Union Square want er moet natuurlijk ook nog geshopt worden! We beginnen bij het grote warenhuis Macy’s maar daar worden we al snel een beetje kriebelig van, het heeft een hoog V&D gehalte… daar hebben we geen zin in. Dus snel weer door naar de andere winkels, er zijn er hier genoeg. Na de lunch gaan we naar de Nordstrom Mall, een mega-groot winkelcentrum van 8 verdiepingen. Het is gebouwd in een cirkel en de roltrappen draaien dus ook steeds met een bocht naar de volgende verdieping, een bijzonder gezicht. Daan en Laura slaan lekker in bij Hollister, in vergelijking tot NL is het hier echt goedkoop!
Na het shoppen wandelen we door naar Chinatown. Ik heb me voorgenomen om hier dumplings te gaan eten. Voor de kinderen is Chinatown een complete cultuurshock en ook wij moeten wel even wennen maar we genieten ook vooral. Complete vissen worden op de stoep vanuit kartonnen dozen verkocht, de winkels zijn sober, het is enorm druk en er wordt alleen maar chinees gesproken. We besluiten een dimsum restaurantje in te lopen dat er van de buitenkant nog enigszins oké uitziet. Van binnen blijkt het echter, om maar even met Daan en Laura te spreken, een enorm “skeere” tent te zijn. We laten ons niet kennen, leggen aan de eigenaresse uit dat we nog nooit dumplings hebben gegeten en vragen haar ons te verrassen. Nou dat is gelukt! We krijgen een berg eten om U tegen te zeggen en op 1 soort na vinden we het eigenlijk allemaal niet echt lekker. Maar goed, we kunnen het toch moeilijk allemaal laten liggen. We eten met z’n viertjes dus maar vrolijk door en krijgen denk ik ongeveer de helft op. De rest krijgen we mee. Dit is weer zo’n ervaring die we nooit meer vergeten!
We besluiten om, als afscheid van San Francisco, via Fishermans Wharf en Lombard Street terug te rijden naar het hotel. Helaas hadden we geen rekening gehouden met de weekenddrukte en duurt het ritje een stuk langer dan gepland. Als we later langs een supermarkt rijden krijgen de kinderen opeens enorme trek in ijs, dat is ook wel verdiend na de minder geslaagde maaltijd. Zo stoer dat ze zonder morren al die dumplings hebben opgegeten! We halen een bak chocolade-ijs en eten die op de hotelkamer op. Een lekkere afsluiting van een paar heerlijke dagen in een prachtige stad!