Dag 19

Van LA naar NL, de terugreis

Donderdag 28 juli 2016

Vandaag vertrekken we… snik! We slapen eerst nog lekker uit en daarna gaan de kinderen zwemmen terwijl wij de koffers inpakken. Om half 12 checken we uit en vertrekken we naar het vliegveld. Volgens navigatie-Truus is het 20 minuten rijden maar onze ervaring van de afgelopen dagen leert dat op de snelwegen van LA op elk moment van de dag file staat en dat is ook vandaag niet anders.
Een uur later komen we aan bij Hertz LAX waar we de auto moeten inleveren. Aangezien het ophalen van de auto nog al wat tijd kostte hebben we dat voor het inleveren ook maar ingecalculeerd maar het gaat nu als een speer en 5 minuten later zitten we in de pendelbus naar de vertrekhal.
We zijn keurig 4 uur voor vertrek op het vliegveld, het inchecken van de bagage en de douane controle gaan ook supersnel. We eten wat bij Panda Express, een Chinese fastfoodketen, en bekijken de tax-free winkels. Rond 16:00 kunnen we boarden en om 17:00 uur stijgen we op. We proberen te slapen maar eigenlijk zijn we allemaal niet moe en zo’n vliegtuigstoel slaapt ook niet echt comfortabel. Dan maar niet slapen… Naast ons zit een Nederlandse jongen die samen met een Zweedse vriendin een roadtrip heeft gemaakt door de USA. Hij vertelt dat ze auto-pech hebben gehad in Death Valley! The worst place of all!! Ze hebben 4 dagen, met 50 graden, vastgezeten! Pfff, dat gun je niemand. We zijn dankbaar dat onze auto ons, tijdens de 3500 km die we hebben afgelegd de afgelopen 3 weken, niet in de steek heeft gelaten.
Om 12:00 uur Nederlandse tijd (op vrijdag dus) landen we op Schiphol. Voor ons gevoel is het echter pas 03:00 uur, dus midden in de nacht. Daan en Laura vallen na een paar minuten op de achterbank van de auto in slaap, Henri is gek genoeg (en gelukkig!!) klaar wakker en om 15:00 uur zijn we weer thuis. Onze fantastische reis zit er nu echt op. Gelukkig hebben we heel veel mooie herinneringen waar we nog heel lang van kunnen nagenieten! USA je was fantastisch!!