Dag 4

van NYC naar Scottsdale

Woensdag, 13 juli

Om 04:00 gaat de wekker. We hebben een vroege vlucht naar Phoenix dus aankleden, koffers pakken en dan op jacht naar een taxi. In het hotel kan geen taxi voor ons gebeld worden duw we moeten er 1 aanhouden op straat. De portier biedt aan om ons te helpen. Hij gaat om half 5 midden op straat staan wachten op een taxi. Maar een kwartier later is er nog steeds geen enkele auto voorbij gekomen. We bedanken de man hartelijk en wandelen met onze koffers naar een drukkere straat om de hoek. Hier hebben we binnen een minuut een taxi, we voelen ons echte New Yorkers ;-)

Om 5:15 zijn we op JFK. We zitten een beetje in de stress want we hebben net ontdekt dat op mijn boarding pass staat dat ik een mr ben i.p.v. een mrs… dat zal toch geen problemen opleveren?? Gelukkig vindt iedereen me er kennelijk mannelijk genoeg uitzien ;-) en mag ik probleemloos door. Daan wordt er wel uitgepikt voor een extra controle, hij had per ongeluk een flesje water in zijn rugtas laten zitten. Gelukkig kan hij het gewoon achterlaten en mag ook hij doorlopen.

De binnenlandse vlucht duurt 5 uur en we landen met nog eens 3 uur tijdsverschil om 10:15 in Phoenix. De koffers zijn er, geen controles meer dus gelijk door naar Hertz om de huurauto op te halen. Dat valt even tegen. De auto die we gehuurd hebben is er (nog) niet en we worden in een wachtruimte geplaatst met de mededeling dat we binnen een half uur worden geroepen. Maar na een half uur zitten we er nog steeds. Als ik vervolgens ga vragen hoe lang het nog duurt blijkt niemand te weten dat we er zitten en de auto is er niet. Paniek achter de balie, de man die ons in eerste instantie heeft geholpen heeft duidelijk een probleem. Iedereen die het maar horen wil krijgt te horen dat hij een fout gemaakt heeft. Arme jongen, ik hoop dat hij er nog werkt…
Na vele excuses krijgen we voor hetzelfde geld een duurdere auto aangeboden. Vinden wij prima!! Koffers in de auto en op naar ons overnachtingshotel in Scottsdale.

Het is bloedheet, zo rond de 40 graden dus we maken er een relaxte dag van. Heerlijk met z’n allen aan het zwembad.

’s Avonds wandelen we nog even rond door Old Town Scottsdale, eten taco’s bij een leuk Mexicaans restaurantje en kruipen vervolgens vroeg onder de wol in onze heerlijk koele hotelkamer.