Dag 15

Van San Francisco naar Monterey via Highway 1, reisdag 15

Zondag 24 juli 2016

Vandaag rijden we het eerste deel van de route naar Los Angeles via Highway 1. Het is een rit van 2,5 uur naar ons overnachtingshotel in Monterey. Omdat er veel mist hangt boven de baai besluiten we om pas rond een uur of 11 te vertrekken want de mist klaart vaak in de middag op.
Het eerste deel van de route hangt er veel mist maar rond de middag klaart het op. We rijden prachtig langs de kust en op verschillende punten zien we de Oceaan.
We stoppen onderweg bij een lokaal winkelcentrum en halen een broodje bij de Subway. Omdat er maar weinig zitplaatsen zijn besluiten we het broodje in de auto op te eten. Terwijl we in de auto op de parkeerplaats zitten wandelen er 3 duidelijk dronken mannen voorbij. Eén van de 3 grijpt een lantaarnpaal in een poging rechtop te blijven staan maar zijn eveneens beschonken vrienden trekken hem weer mee. Recht voor onze auto gaan 2 van de 3 heren op de grond zitten, de derde verdwijnt uit beeld en komt even later met een groot blik bier terug. Kortom geweldig lunch entertainment!
Het hotel in Monterey is geweldig. We hebben een prachtige suite, de mooiste tot nu toe. Het voelt als een vakantiehuisje aan het strand.
Tijdens onze wandeling in Mammoth Lake hebben we van een Amerikaans gezin uit LA gehoord dat de Fishermans Wharf van Monterey leuker is dan die in San Francisco. We gaan dus vol goede moed op weg. Helaas valt dat een beetje tegen, wellicht ook door het koude, mistige weer.
We wandelen even rond en gaan dan op zoek naar een plek om pizza te eten, daar hebben de kinderen namelijk al dagen zin in. We vinden een, weliswaar niet al te gezellig maar warm en droog, pizza restaurant waar je zelf je pizza kunt samenstellen. Eén grote family pizza die iedereen lekker vindt, helemaal goed.
Na het eten wandelen we via de hoofdstraat van Monterey, waar overigens een Rabobank zit!, terug naar het hotel. Doordat de kamer zo ruim is hebben we allemaal ons eigen plekje en dat is na 2 weken op elkaars lip best even fijn!!