Dag 5

Via de Apache Trail naar Sedona, reisdag 5

Donderdag, 15 juli 2016

De dag begint alweer vroeg want vandaag staat de rit van Scottsdale naar Sedona op het programma. We rijden via de Apache Trail Historic Route, een oude pioniersroute van ruim 40 mijl dwars door het ruige landschap van Superstition Mountains in Arizona. Van deze route is 22 mijl onverhard. Henri wordt al blij bij de gedachte. Hoe lastiger de rit hoe leuker hij het vindt!
Onze eerste stop is Goldfield Ghost Town, een dorpje opgericht in 1892 toen er goud in deze omgeving werd gevonden. Tegenwoordig is Goldfield in oude glorie hersteld en is het een toeristische attractie. Als wij er zijn is alles nog dicht dus we wandelen even rond, nemen wat leuke foto’s en vervolgen onze route naar Tortilla Flat.
Tortilla Flat is een oude pleisterplaats voor reizigers en arbeiders die onderweg waren naar de Roosevelt Dam. Het bestaat uit niet meer dan een restaurant en een kleine winkel ingericht in western stijl. Ondanks dat het pas 11 uur is als we er zijn besluiten we hier te lunchen want we hebben geen idee of we verderop langs de route nog weer een restaurant tegenkomen. Het eten is goed, de ober uitermate vriendelijk en de toilethokjes zijn hilarisch. Kortom een geslaagde stop.
Ongeveer 5 mijl voorbij Tortilla Flat gaat het asfalt over in gravel. Wat volgt is een meer dan prachtige route waar we extra lang van kunnen genieten doordat de weg niet toestaat dat we hard rijden. We worden flink heen en weer geschud in de auto wat de pret nog eens enorm verhoogt.
De route leidt ons via prachtige meren, smalle bruggetjes, een enorme variatie aan cactussen, haarspeldbochten en ander natuurschoon uiteindelijk naar de Roosevelt Dam. Hier lassen we een korte plas en snackpauze in en rijden daarna verder richting Sedona.
Onderweg komen we langs de plaats Camp Verde. Hier maken we een tussenstop om Montezuma Castle National Monument (https://www.nps.gov/MOCA/index.htm) te bekijken. Dit zijn de best bewaarde rotswoningen in Noord-Amerika.
We arriveren om 16:20 uur en het park sluit om 17:00 uur. De entreeprijs bedraagt 10 euro per persoon wat wij als echte Nederlanders te duur vinden voor een bezoekje van maximaal 40 minuten. De balie medewerkster begrijpt onze bezwaren en laat ons vervolgens gratis naar binnen :-)
De rotswoningen zijn indrukwekkend maar je kunt ze alleen van afstand bekijken en dus staan we na 20 minuten weer buiten.
Rond 18:00 uur arriveren we in Sedona. We logeren hier 2 nachten in het Super 8 Motel. Het is niet erg luxe maar de kamers zijn schoon, de bedden meer dan comfortabel, er is een zwembad en als kers op de taart hebben we vanuit de kamer een prachtig uitzicht over de Red Rocks. We halen lekkere broodjes bij de Safeway, waar een vriendelijke kassa dame ons voorziet van een gratis klantenkaart waarmee we gelijk een flinke korting op onze boodschappen krijgen. Het valt ons sowieso op dat de mensen in dit deel van de USA uitermate vriendelijk, behulpzaam en beleefd zijn. Daardoor genieten we nog een beetje meer!