Dag 11

Yosemite National Park

Woensdag 20 juli 2016
Bij dit hotel is het ontbijt weer inbegrepen, een luxe want meestal moeten we ’s ochtends zelf voor het ontbijt zorgen. Er is een ruime keuze aan lekkere broodjes, fruit etc en we werken allemaal een flink ontbijt naar binnen. Voor de koffie en de thee staan er mokken met de naam van het hotel. De vriendelijke ontbijtserveerster vertelt ons dat we deze mokken mee naar huis mogen nemen omdat de eigenaar het zo leuk vindt als zijn mokken overal ter wereld terug te vinden zijn. Wat een leuk idee! Met het oog op de nu al volle koffers nemen we er maar één mee.
Na het ontbijt voel ik me al snel ziek, ik heb duidelijk teveel gegeten en dat kan mijn maag sinds de operatie echt niet meer aan. Ik ga nog even op bed liggen maar helaas moeten we om 10:00 uur de kamer uit. We vertrekken naar Yosemite National Park en rijden via de Tioga Pass. In de auto voel ik me steeds slechter. Henri en de kinderen stappen onderweg nog diverse keren uit om van het prachtige landschap te genieten maar ik laat het allemaal aan me voorbijgaan. Jammer want we rijden door een schitterend berglandschap dat een beetje aan de Alpen doet denken.
Bij binnenkomst van het Nationale Park gaan we eerst naar het Visitors Center, we willen heel graag de grote Sequoia bomen zien. Er zijn 3 plaatsen in het park waar deze te bezichtigen zijn en 1 plaats ligt op onze route naar Sonora, dat komt goed uit! We stoppen nog bij een groot uitzichtpunt en rijden dan naar Tuolomne Grove. Ik raap al mijn energie bij elkaar en ga samen met Henri en de kinderen de wandeling van 2,5 mile aan. Tijdens het lopen voel ik me steeds beter, kennelijk doet de frisse lucht goed! Op de route zijn verschillende Giant Sequoias te zien. De eerste wordt door de boswachter op ca 2000 jaar oud geschat en is met recht een giant, wat zijn die bomen gigantisch groot zeg!! Terwijl we de boom staan te bewonderen wandelt er op een paar meter afstand een hert voorbij, we genieten met volle teugen. Iets verderop staan nog 2 grote bomen en er liggen ook nog 2 dode exemplaren. Zo zie je pas echt goed hoe hoog en dik ze zijn.
Rond 17:00 uur rijden we verder richting Sonora waar we ruim een uur later aankomen. Het hotel is op zich prima, het is alleen wel jammer dat onze kamer nauwelijks daglicht heeft. Nou ja, het is maar voor 1 nachtje. De kinderen gaan nog even zwemmen en douchen en daarna gaan we op zoek naar een leuk restaurantje. Er zitten er genoeg genoeg in de hoofdstraat van Sonora maar ze zijn of gesloten of er zit helemaal niemand binnen. Net als we de moed bijna opgegeven hebben wandelen we langs Talulah’s. De kaart ziet er goed uit en binnen is het druk. We hebben geluk, er is nog 1 tafel vrij! We bestellen een hoofdgerecht en krijgen vervolgens allemaal eerst gratis een voorgerecht. Dat maak je niet vaak mee, en als echte Hollanders zijn wij gevoelig voor het woordje gratis ;-) Het eten is heerlijk en we besluiten om er dan maar echt een feestje van te maken en ook nog een nagerecht te bestellen. IJs kennen ze hier niet dus we krijgen taart. Ik sla over want ik wil geen herhaling van het ontbijtdebacle maar Henri en de kinderen werken nog een heerlijk stukje taart weg. De rekening is even schrikken maar ach het is vakantie, de balans maken we wel op als we thuis zijn ;-)