Dag 5

Sproat Lake-Tofino

Maandag 30 mei 2016
Vanaf Sproat Lake vertrokken voor een mooie rit naar Tofino. Waar de weg zich splitst naar Ucelut of Tofino staat het Visitors Information Centre van het Pacific Rim Provincial park. Dat was 0m 8.45 uur nog gesloten. Uit de automaat twee dag passen gekocht voor het park. Die waren geldig tot de volgende dag 16.00 uur. Gelukkig hadden we al een kaart waarop de verschillende wandelingen staan aangegeven.
Eerst de Willowbrae Trail en de aftakking daarvan naar de Half Moon Bay. De ingang naar de parkeerplaats is goed verscholen, maar je moet uitkijken naar het bord voor het Wya Resort. De praat-Miep bewees ook hier goede diensten. Een mooie tocht door het bos, met aan het einde trappen naar het strand. Naar Florencia Bay ongeveer 168 treden en naar Half Moon Bay meer dan 300 treden. Ben je niet in de stad, moet je nog traplopen. Maar zeker de moeite waard. Onder aan de trap moet je nog over al de aangespoelde bomen klauteren, maar als je sterk genoeg bent, kun je er ook een spelletje Mikado mee spelen. Alles bij elkaar ongeveer 3,8 km lopen.
De Wick Road was vanwege werkzaamheden afgesloten, zodat wandeling nummer 3, 4 en 5 vervielen. Wandeling 6 is een Rainforest Trail. Grotendeels een board-walk, ook met de nodige hoogteverschillen met trappen. De Raven waren onze vorderingen luid aan het becommentariëren, maar vindt ze maar eens, verscholen in de boomtoppen. Zo waar nog een zwarte broeder op de foto gezet. Om de reusachtige omvang van de dennen aan te geven, heb ik mijn eigen slanke den Clarie gevraagd om voor zo’n boom te poseren. Zelfs ik zou een slanke den zijn als ik daar ging staan. Verder staan er in het woud een aantal borden met uitleg over het eco-systeem. De twee rondjes zijn samen ongeveer 2 km lang.
Ook de Combers Beach trail was wegens werkzaamheden afgesloten. Wel hebben we nog de Schooner trail gelopen. Deze trail was heen en terug ongeveer 2 km. Zo hebben we onze dagelijkse beweging wel weer gehad.
We zijn doorgereden naar ons RV camp voor vandaag. Het Crystal Cove Beach Resort. Het eerste Canadees / Belgische biertje gedronken: Le Fin du Monde, het einde van de wereld. Zo voelde het niet. Wel lekker, een beetje in de buurt van Leffe Blond. De dames en de heren douches hadden een verschillende code 2662* en 6226*. Wat daar nu de bedoeling van is? Dat je in de verwarring de verkeerde douche binnenstapt? Verder nog een wasje en een droogje gedaan. Dat was voldoende inspanning voor deze dag. We hebben vandaag 118 km geklokt. Het gaat niet zoals ik wil met Flickr, maar als het goed is foto’s op Flickr: https://www.flickr.com/photos/kiwitrip2013/sets/72157669201519546